Natuur Kwazulu-Natal

Natuur Kwazulu-Natal

door Getaway Travel

Kwazulu-Natal kent enkele van de mooiste landschappen van Zuid-Afrika en kan ruwweg verdeeld worden in drie gebieden: de laaglanden langs de kust, de centrale vlaktes en de hoogvlaktes bij de Drakensbergen.

Langs de kust ligt het iSimangaliso Wetland Park, waar maar liefst vijf verschillende ecosystemen voorkomen. Je ziet er koraalriffen, zout- en zoetwatermoerassen, strand- en kustbossen, riviermondingen, meren, duinen en savanne. Het park stond voorheen bekend als het Greater St Lucia Wetlands Park, maar werd in 2007 hernoemd tot het iSimangaliso Wetland Park.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Cape Vidal ligt in een beschutte baai van het iSimangaliso Wetland Park en staat bekend om lange witte stranden en hoge beboste duinen. Er lopen verschillende wandelpaden door het gebied die langs kustbossen en mangroven voeren. In het park zie je nijlpaarden, krokodillen en maar liefst 526 verschillende soorten vogels. Ten zuiden van Cape Vidal ligt het Crocodile Centre St Lucia, waar je meer leert over deze oude reptielen.

Kosi Bay Nature Reserve ligt in het noorden van het iSimangaliso Wetland Park en is een watergebied met mangroven, palmen, vijgenbomen, stranden en vier meren die met elkaar in verbinding staan. Hier zie je de meest heldere meren van Zuid-Afrika, verschillende soorten zoet- en zoutwatervissen en koraalriffen.

Andere natuurgebieden in Kwazulu-Natal zijn het Nambiti Private Game Reserve, waar je uitgestrekte savannes, groene bossen, wijde grasvlakten en de gehele Big Five ziet. Het uKhahlamba-Drakensberg Park, waar je in de bergen natuurwonderen als het Amhitheatre, de Cathedral Peaks en het Giant's Castle Plateau ziet. Op de grens van Kwazulu-Natal en Lesotho ligt het Sehlabathebe National Park, waar je spectaculaire watervallen en adembenemende berglandschappen verkent.

Natuur Kwazulu-Natal

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors