Sehlabathebe National Park

Sehlabathebe National Park

door Getaway Travel

Lesotho heeft één officieel nationaal park: Sehlabathebe. Vroeger trokken veel herders hier 's zomers met hun kudde heen. Ze bouwden kleine hutjes - simpelweg door stenen op elkaar te stapelen - om zichzelf te beschermen tegen de wind en regen. Deze hutjes zijn opgebouwd onder de roodkleurige rotsen. Het is moeilijk voor te stellen dat deze mensen hier vaak maandenlang in hun eentje zaten, totdat ze door moesten trekken vanwege de opkomende kou.

Ligging

Het park ligt in het zuidoosten van Lesotho en grenst aan KwaZulu-Natal. De natuur is ongerept. De vele watervallen bereik je pas na wat klimmen en klauteren. De spectaculaire Big Five kom je hier niet snel tegen in het haast onbegaanbare landschap van Sehlabathebe. Het wordt aangeraden een gids mee te nemen tijdens wandel- of paardrijtochten. Doordat het park zo ongerept is, verdwaal je erg makkelijk.

ZELF NAAR Sehlabathebe National Park?

Bekijk alle 1 reizen naar Sehlabathebe National Park

Sehlabathebe National Park zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Zuid-Afrika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Zuid-Afrika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Afrika Desk!

Like deze pagina

Reizen Sehlabathebe National Park

Specialisten Zuid-Afrika

Reizen Sehlabathebe National Park

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors