Cape Vidal
-
- Algemene ervaring
- Mooi
- Bereikbaarheid
- Wildlife

Cape Vidal

door Getaway Travel

Het strand van Cape Vidal is een van de mooiste stranden van Zuid-Afrika en ligt bovendien in een van de mooiste reservaten van het land: Greater St Lucia Wetlands Park. Cape Vidal kent lange, spierwitte stranden waaraan hoge beboste duinen liggen. Deze duinen zijn op sommige plekken wel 150 meter hoog! Het water leent zich uitstekend om te gaan zwemmen, maar je kunt er ook surfen, diepzeevissen, duiken en snorkelen.

Je kunt langs het strand mooie wandelingen maken, want de natuur is er schitterend. Er leven verschillende soorten bijzondere vogels die je vanuit een rustkamp kunt observeren. Ook worden er excursies georganiseerd.

ZELF NAAR Cape Vidal?

Bekijk alle 13 reizen naar Cape Vidal

Vissen

In de warme zeewateren langs de kust, waar het vaste land overloopt in de Indische Oceaan, leven veel tropische vissen. De helderblauwe zee voor KwaZulu-Natal is de thuisbasis voor de 'pelagic game fish', de 'billfish' en de 'black marlin'. Deze laatste is erg populair onder de vissers.

De maand waarin je de meeste kans heb de marlins aan de haak te slaan is in november. Van januari tot juli is het seizoen van de 'sailfish'. Om de onderwaterwereld te beschermen kun je niet overal zomaar vissen. Maar blijven genoeg plekken over om rustig te hengelen.

Cape Vidal ligt in het Greater St Lucia Wetlands Park in het oosten van KwaZulu-Natal.

Reizen Cape Vidal

Reviews Cape Vidal

Ongerepte kust (bezocht in april 2010)

Review geschreven door Petra Dijkhuizen op 05 augustus 2016

Die lange strandwandelingen en dat het enige spoor dat je ziet je eigen voeten zijn. Met aan de linkerkant de mooie hoge duinen en aan de rechterkant de oceaan met soms kabbelende golven maar soms hoog schuim.

Pluspunten Cape Vidal

  • Niet druk
  • Mooie route heen en terug door wildtuin

Minpunten Cape Vidal

  • Je moet betalen om dit deel van St. Lucia in te gaan
Ultieme tip: Ga voor een wandeling langs het strand, weg van de badgasten, en als het lijkt of je aan het einde van de planeet bent gekomen, gooi je kleren uit en neem een duik in de oceaan.
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors