Kosi Bay Nature Reserve

Kosi Bay Nature Reserve

door Getaway Travel

Kosi Bay Nature Reserve is een prachtig watergebied met mangroven, palmen, vijgenbomen, stranden en vier meren die met elkaar in verbinding staan. Dit zijn de meest heldere meren van Zuid-Afrika. En dit alles is gelegen aan een koraalrif. Het reservaat wordt niet voor niets de parel van KwaZulu-Natal genoemd!

Flora en fauna

Hier leven veel soorten zoet- en zoutwatervissen, meer dan 250 soorten vogels, nijlpaarden, antilopen, apen en stierhaaien. In de meren komen soms wel eens krokodillen voor. In december en januari kun je met onderzoekers zelfs op schildpaddentour! Dan leggen de schilpadden hun eieren in speciaal aangelegde nesten.

ZELF NAAR Kosi Bay Nature Reserve?

Bekijk alle 3 reizen naar Kosi Bay Nature Reserve

De stranden van Kosi Bay Nature Reserve worden de mooiste en meest rustige van heel Zuid-Afrika genoemd. Bovendien kun je er geweldig snorkelen. Het beste moment hiervoor is wanneer het vloed wordt en er 'vers' water naar de kust stroomt.

Als je de tijd hebt, is de 44 kilometer lange Kosi Bay Trail absoluut een aanrader. Deze duurt zo'n vier dagen en voert je langs verschillende landschappen en idyllisch gelegen campings.

OOK LEUK

Kies je droombestemming en win een verre reis

Route met 4WD

Om het reservaat in te kunnen rijden, heb je wel een 4WD nodig want de wegen - vooral bij Kosi Mouth - zijn niet best.

Kosi Bay Nature Reserve ligt in het noorden van KwaZulu-Natal. Neem de R2 naar het noorden en sla af bij Jozini en rijd in de richting van Ndumo Game Reserve. Sla rechtsaf vlak voor Ndudo Village. Er zijn dan twee wegen die je naar het reservaat leiden: eentje naar het Kosi Bay Camp en een naar de Kosi Bay Mouth. Voor beide wegen heb je een 4WD nodig.

MEER INSPIRATIE NODIG?

Meld je aan voor onze persoonlijke reistips

Like deze pagina

Reizen Kosi Bay Nature Reserve

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors