De 5 gaafste wildparken van Zuid-Afrika

De 5 gaafste wildparken van Zuid-Afrika

door Maurice Kosterink

Een olifant zien in een dierentuin is toch heel anders dan in een wildpark midden in Zuid-Afrika. Want hier zie jij ze vrij ronddwalen op een gigantische bruine vlakte met groene acacia's. Ze paraderen tussen de leeuwen, buffels en neushoorns bij de waterplaats. 

Heb jij de Afrikaanse dieren weleens in het wild gezien? In de wildparken van Zuid-Afrika spot je ze allemaal. En om je wegwijs te maken in de Afrikaanse wildernis, hebben we de vijf gaafste wildparken van Zuid-Afrika op een rij gezet. Verrekijkers in de aanslag!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

5 Pilanesberg National park is een uitbarsting van dieren

Pilanesberg National Park is gevormd door vulkaanuitbarsting en ligt grotendeels op een uitgedoofde krater. En hoewel er tegenwoordig geen vulkanische explosies zijn, biedt het park je wél een explosie aan dieren. Zo zie je bij het grote stuwmeer Mankwe Dam neushoorns en waterbuffels de revue passeren, terwijl er hongerige leeuwen zich in het hoge gras verstoppen. De voltallige Ugly Five dwarrelt hier ook rond en wil net als die neushoorn op de foto!

4 Madikwe Game Reserve is een hidden gem


Madikwe Game Reserve is een van de minder bekende wildparken in Zuid-Afrika. Het park werd in 1992 opgericht om werkgelegenheid te creëren en verschillende diersoorten te beschermen. Bijna dertig jaar later bruist het park van de dieren in het typische safari-landschap. Omdat het park nog onontdekt is, bekijk je in alle rust de spelende olifanten en hyena’s bij een ondergaande zon zonder alle toeristen.

3. Marakele National Park is jouw toevluchtsoord


In 2003 heropende niemand minder dan Nelson Mandela Marakele National park, nadat een herinrichting het Zuid-Afrikaanse wildpark omtoverde tot een echt toevluchtsoord. Als je nu in je 4x4 door het park nabij Pretoria toeft, zie je zowel een droog landschap als een vochtig gebied vol waterberg-palmvaren. En tussen die palmvaren paraderen witte neushoorns en sluipen luipaarden naar voedsel. Maar vergeet ook niet omhoog te kijken naar de grootste kolonie Kaapse gieren.

2. Addo Elephant National Park is de hemel voor olifantenfans

Smelt jij van binnen als je een grote kudde olifanten met baby’s voorbij ziet stampen? Van alle wildparken in Zuid-Afrika heeft Addo Elephant National Park de meeste olifanten. Dit wildpark in Zuid-Afrika, niet ver van Port Elizabeth, telt maar liefst zeshonderd reusachtige olifanten. Naast deze Afrikaanse iconen spot je ook buffels en leeuwen in het graslandschap.

1.Het Krugerpark is de must-do van Zuid-Afrika

Het Krugerpark is het meest bezochte wildpark in Zuid-Afrika. En dat snappen we helemaal! Hier kom je op de savanne dansende struisvogels en swingende olifanten tegen. Maar het grootste spektakel vind je misschien wel bij de Kruger Tablets. Hier voeren de leeuwenfamilies een live-optreden van de Leeuwenkoning op. Zie jij Timon en Pumba al huppelen door het park?

Hebben we je enthousiast gemaakt om de mooiste wildparken van Zuid-Afrika te bezoeken? Bekijk dan hier ons reisaanbod.

Fotocredits: flowcomm | Derek Keats

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors