Church Square

Church Square

door Getaway Travel

Het Church Square ligt middenin Tshwane en vormt het hart van de stad. Aan dit plein liggen verschillende belangrijke gebouwen met een interessante geschiedenis. Hier staan de Ou Raadsaal, het oude parlement van de Boerenrepubliek, het Old Capitol Theatre, het Paleis van Justitie - waar onder andere Nelson Mandela levenslang kreeg - en de First National Bank.

Bezienswaardigheden

Op dit plein staat ook het Old Nederlandsche Bank Building, waar tegenwoordig het Tourist Information Centre huist. Midden op het plein staat het bronzen beeld van Paul Kruger dat in 1899 is gemaakt door Anton van Wouw. In dat jaar kwam de Transvaalrepubliek in oorlog met het Britse Rijk.

ZELF NAAR Tshwane?

Bekijk alle 1 reizen naar Tshwane

Church Square ligt middenin het centrum van Tshwane. Tshwane is een grootstedelijke gemeente in de provincie Gauteng, waarin ook Pretoria.

Church Square zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Zuid-Afrika Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Zuid-Afrika. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Zuid-Afrika Desk!

Like deze pagina

Reizen Tshwane

Specialisten Zuid-Afrika

Reizen Tshwane

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors