Johannesburg

Reviews Johannesburg

8,0
8,6 Algemene ervaring
7,8 Beziens­waardigheden
8,3 Locals
9,0 Restaurants
6,3 Veiligheid
6,0 Stranden
  • Aantal reviews: 5
  • Aantal waarderingen: 5

Johannesburg (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Maxime van heumen op 16 november 2018

De bestemming om naartoe te vliegen en vanuit daar de prachtige natuurparken te bezoeken. In de stad zelf is het interessante apartheidsmuseum te vinden. Op ongeveer 3 uur rijden zijn de mooiste safariparken te bezoeken. Maar ook dichter in de buurt zijn meerdere opties te vinden om van de natuur te genieten.

7,0
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
9 Locals
8 Restaurants
3 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Johannesburg

  • aardige locals

Minpunten Johannesburg

  • gevaarlijk
Ultieme tip: Safaripark Welgevonden; accommodatie Jamilla Lodge
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Samen op reis (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Joke Tamminga op 03 december 2017

1e dag met Hop On Hop Off Johannesburg bezocht, goede manier om in 1 dag de beste plekken te vinden. Zittend op terrasje kwamen deze mooie lieve dames langs, ik vond ze zo mooi en vroeg of ik ze mocht fotograferen. 2e dag indrukwekkend Soweto. Onder andere kerk in centrum bezocht waar lieve man de foto expositie en het hele verhaal van de apartheidsstrijd en Mandela vertelde.

Pluspunten Johannesburg

  • zeer betaalbaar
  • heerlijk gegeten in een megabarbequezaak
  • honderden mensen
  • the burger shop and grill
Ultieme tip: Hop On Hop Off, Soweto en goede transfer tussen de Radisson Hotels.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers

Zuid-Afrika (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Ankie Louer op 30 september 2016

De Botanische tuinen in Johannesburg zijn prachtig en indrukwekkend.
Een grote soort aan bloemen en planten. De eekhoorntjes lopen er rond en zijn niet bang.
Gezellige restaurantjes waar je in een oase lekker kunt eten, niet duur. Een onvergetelijke ervaring.
Ben je toch in Johannesburg sla dit uitje niet over. Ik geef het een 9.

Pluspunten Johannesburg

  • Ik vond het betaalbaar
  • gezellig

Minpunten Johannesburg

  • Je moet wel eigen vervoer hebben
  • Taxi nemen is duur als je veel wilt zien
Ultieme tip: Zuid-Afrika heeft veel lekkere restaurantjes met ook vaak live muziek. Even reserveren is wel handig. Waterfront in Kaapstad heeft een groot winkelcentrum en veel eetgelegenheden.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Johannesburg Soweto (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Ton Peters op 05 augustus 2016

Highlight: het Afrikamuseum en het Apartheidmuseum. Aansluitend een absolute zeer indrukwekkende activiteit was de 4 uur durende mountainbiketocht door Soweto.

Ultieme tip: Het Apartheidmuseum
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

5 maanden verbleven in Johannesburg (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Dries Goffin op 08 juni 2016

Ik heb 5 maanden in Johannesburg gewoond. Ik deed er mijn stage in een labo van een ziekenhuis. Dankzij die stage heb ik Johannesburg en het hele land kunnen ontdekken. Als je de kans hebt om met enkele locals de stad te verkennen is het zeker de moeite waard. Let op: Je moet ze kunnen vertrouwen. Het is een geweldig land met supervriendelijke mensen. Het dagdagelijks tempo ligt wat lager dan bij ons, wat ervoor zorgt dat alles er heel relaxed aan toe gaat.

9,2
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Restaurants
8 Veiligheid
nvt Stranden

Pluspunten Johannesburg

  • Aardige locals
  • Betaalbaar

Minpunten Johannesburg

  • Geen strand
  • bezienswaardigheden
Ultieme tip: Als je een avondje lekker wilt eten of naar een cocktailbar wil gaan: Ga naar Parkhurst. Je kan er alle soorten restaurants vinden, gelegen op de 4th avenue. Het is er veilig!
Waardering door Jonny Schage op 21 apr. 2019
7,5

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Locals

9

Restaurants

7

Veiligheid

6

Stranden
Waardering door Jonny Schage op 21 apr. 2019
7,5

8

Algemene ervaring

8

Beziens­waardigheden

7

Locals

9

Restaurants

7

Veiligheid

6

Stranden
Waardering door Renate Gefken op 21 jul. 2016
9,0

9

Algemene ervaring

nvt

Beziens­waardigheden

nvt

Locals

nvt

Restaurants

nvt

Veiligheid

nvt

Stranden

Reizen Johannesburg

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors