Zuid-Afrika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Bezienswaardigheden Johannesburg

Je bent pas in Zuid-Afrika geweest als je Johannesburg en haar bezienswaardigheden hebt gezien. Tijdens een vakantie in Johannesburg leer je de verschillende kanten van Zuid-Afrika kennen. Aan de ene kant zie je dure kantoren en flitsende clubs, aan de andere kant zie je arme sloppenwijken en onveilige buurten. Toch is een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard. In Johannesburg zie je bezienswaardigheden als het indrukwekkende Apartheid Museum, het interessante Soweto en de bruisende Newton Cultural Precinct. Het is niet verstandig om alleen door de stad te dwalen, maar met een lokale gids is de stad prima te verkennen. Lees verder

Je bent pas in Zuid-Afrika geweest als je Johannesburg en haar bezienswaardigheden hebt gezien. Tijdens een vakantie in Johannesburg leer je de verschillende kanten van Zuid-Afrika kennen. Aan de ene kant zie je dure kantoren en flitsende clubs, aan de andere kant zie je arme sloppenwijken en onveilige buurten. Toch is een bezoek aan deze stad zeker de moeite waard. In Johannesburg zie je bezienswaardigheden als het indrukwekkende Apartheid Museum, het interessante Soweto en de bruisende Newton Cultural Precinct. Het is niet verstandig om alleen door de stad te dwalen, maar met een lokale gids is de stad prima te verkennen.

Bezienswaardigheden Johannesburg

Veel mensen beginnen een rondreis in Johannesburg en gebruiken de stad als springplank naar de rest van Zuid-Afrika. Dat is jammer, want tijdens een vakantie in Johannesburg is er is voor ieder wat wils. Van sightseeing tours langs verschillende bezienswaardigheden in Johannesburg tot interessante musea die de geschiedenis van Zuid-Afrika blootgeven.

Een van de meest aangrijpende bezienswaardigheden van Johannesburg is het Apartheid Museum, waar je op multimediale tour gaat door de verschrikkelijke geschiedenis van de apartheid. Of ga mee met een georganiseerde tour door Soweto, waar je kennis maakt met de armoede in Zuid-Afrika.

Rondreis Johannesburg

Een leuke bezienswaardigheid het is pretpark Gold Reef City dat je meeneemt op rondreis door het Johannesburg van 1895. De attracties in deze mijnstad zijn leuk voor jong en oud, waardoor het park een geliefde bestemming is voor gezinnen.

Vakantiegangers ontsnappen aan de drukte van de stad in de landelijke omgeving. Rondom Johannesburg zie je bezienswaardigheden als de Kromdraaigoudmijn of de Sterkfontein grotten. En op ongeveer drie uur rijden van Johannesburg ligt het Pilanesberg National Park waar de gehele Big Five leeft.

Vakantie Johannesburg

Tijdens een vakantie in Johannesburg is het leuk om te winkelen bij de verschillende marktjes en winkelcentra. Maponya Mall is dé plek om te shoppen in Soweto en ook de Rosebank Mall in Johannesburg is een geliefde plek om rond te zoeken naar souvenirs.

Voor de cultuurliefhebbers zijn er in het centrum van Johannesburg meerdere interessante bezienswaardigheden te zien. Enkele van de meest bekende highlights zijn het MuseuMAfrica, waar je de Zuid-Afrikaanse geschiedenis induikt en de Johannesburg Art Gallery, waar je landschappen, figuratieve, en hedendaagse kunst ziet.

Reizen Johannesburg

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors