Krugerpark

Reviews Krugerpark

9,1
9,3 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,0 Stranden
9,6 Wildlife
8,6 Overige activiteiten
9,1 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 85
  • Aantal waarderingen: 44

Wildlife kun je niet bestellen (bezocht in maart 2019)

Review geschreven door Ronith de Waal op 03 januari 2020

Ook hier is het maar weer duidelijk dat je de wilde dieren niet kunt bestellen. Je bent niet gegarandeerd om alle katachtigen te zien of de nijlpaarden bijvoorbeeld. Dat maakt het voor mij dan ook echt Wildlife. De dieren kunnen daar hun eigen gang gaan en als je geluk hebt en goed oplet spot je ze misschien wel.

Ik adviseer met een goede organisatie de game te doen omdat zei ook rekening zullen houden met de dieren, dus niet met teveel auto’s bij een spot zodat de dieren ook ruimte hebben om te gaan.

8,3
8 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • super groot
  • je raakt niet uitgekeken

Minpunten Krugerpark

  • soms teveel autos bij een spot
Ultieme tip: Elke keer is het weer een verassing wat je te zien zal krijgen. Er is geen excuus om niet te gaan.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Dieren kijken op de mooiste plekken (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Merel schoon op 15 december 2019

Tamboti tented camp is een perfecte plek om je safari in het Kruger Park te beginnen. Midden in de natuur omgeven door bavianen een braai bij je eigen tent is echt fantastisch. Daarna zijn wij verder gereisd naar Olifants en Skukuza om nog meer mooie dieren te spotten. Prachtig park en je voelt je alleen op de wereld!

8,8
10 Algemene ervaring
8 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • Natuur
  • klimaat
  • dieren
Ultieme tip: Slapen in Tamboti
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Kruger Park met rondreis Skitterend Zuid-Afrika (bezocht in augustus 2019)

Review geschreven door Pim van Delft op 07 december 2019

De Big 5 binnen 4 uur met een jeep safari en zo enorm veel andere prachtige dieren. Honderden soorten vogels, reptielen, antilopen en prachtige landschappen. In de vroege morgen rond zonsopkomst erg koud maar overdag zelfs in de winter rond de 30 graden. De mooiste reis uit ons leven.

9,4
9 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • goed geprijsd
  • prachtige natuur
  • vriendelijke rangers

Minpunten Krugerpark

  • veel toeristen
Ultieme tip: Jeep safari ook voor vogel liefhebbers.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Shelley Kuipers op 03 december 2019

Waanzinnige ervaring om zelf door het Kruger park te rijden! Aan het einde van de dag worden de dieren actief.. Vergeet je camera niet, maar blijf ook om je heen kijken zodat je niet blijft focussen op die ene giraf terwijl er een leeuw aan de andere kant zichzelf net uitrekt en boven het gras uit te zien is!

Pluspunten Krugerpark

  • Spannende ervaring

Minpunten Krugerpark

  • Soms veel toeristen
Ultieme tip: Zeker een aanrader om vlak voor sluitingstijd een rondje te doen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

heerlijk spannend om wildlife zelf te spotten! (bezocht in februari 2019)

Review geschreven door Rita van Luttikhuizen op 29 november 2019

heerlijk om zelf te rijden door een immens groot park waar letterlijk alles over de weg loopt! Heerlijk te spanning te ervaren wat we nu weer tegen gaan komen. De overnachtingsplekken zijn goed, alles is goed aangegeven, maar je voelt je toch in de wilderness.

Pluspunten Krugerpark

  • weids
  • georganiseerd

Minpunten Krugerpark

  • veel toeristen in zuiden
  • slechte restaurant bediening
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige natuurervaring (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Diane de Bok op 28 november 2019

Wij zijn 6 dagen op eigen gelegenheid in het Kruger geweest! Wat een ervaring, vanuit de campsites hebben we wat excursies geboekt maar verder zijn we met onze huurauto op pad gegaan. Bij elke " stop" even kijken waar de dieren gespot zijn en 's avonds de braai aan terwijl de hyena's langs het hek lopen. Wij gaan terug!!!

Pluspunten Krugerpark

  • Goede faciliteiten
  • Professionele gamedrives met respect voor de dieren

Minpunten Krugerpark

  • prijzig
Ultieme tip: Het park in als de hekken open gaan!!!! En gun jezelf meer dan 1,5 dag in het park!!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Gewekdig (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Anouk Bos op 27 november 2019

File rijden? Dat viel reuze mee, war een fantastisch uitgestrekt park, bang om geen dieren tegen te komen? Absoluut niet nodig, je ziet zoveel mooie dingen, van landschappen tot kleine insecten, en van vogels tot aan wildlife! Genoeg te zien echt de moeite waard!

Pluspunten Krugerpark

  • goede wegen
Ultieme tip: Zelf met de auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Prachtig (bezocht in mei 2019)

Review geschreven door Anouk Bos op 27 november 2019

File rijden? Dat viel reuze mee, war een fantastisch uitgestrekt park, bang om geen dieren tegen te komen? Absoluut niet nodig, je ziet zoveel mooie dingen, van landschappen tot kleine insecten, en van vogels tot aan wildlife! Genoeg te zien echt de moeite waard!

Pluspunten Krugerpark

  • goede wegen
Ultieme tip: Ga zelf met auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch park (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Anouk Bos op 27 november 2019

File rijden? Dat viel reuze mee, war een fantastisch uitgestrekt park, bang om geen dieren tegen te komen? Absoluut niet nodig, je ziet zoveel mooie dingen, van landschappen tot kleine insecten, en van vogels tot aan wildlife! Genoeg te zien echt de moeite waard!

9,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • goede wegen

Minpunten Krugerpark

  • soms veel toerisren
Ultieme tip: Ga met eigen auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastische ervaringen in het Krugerpark (bezocht in oktober 2019)

Review geschreven door Eline Gijsman op 24 november 2019

Echt een fantastisch mooi park! Op dag 1 al 4 van de big 5 gespot. We hadden een leuke ranger die ons veel kon vertellen over de dieren, maar ook zeker over de omgeving. We hebben veel geleerd tijdens deze vakantie en ontzettend genoten in het park!

Pluspunten Krugerpark

  • Enorm groot
  • heel veel dieren
  • niet massaal

Minpunten Krugerpark

  • Wij hebben geen min punten ervaren
Ultieme tip: Met een georganiseerde safari mee gaan. De rangers weten veel meer dan jij zelf waardoor de kans groter is om meer dieren te spotten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Zo bijzonder (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Karin Woudenberg op 24 november 2019

Het blijft bijzonder om rond te rijden met je eigen auto in een omgeving waar wilde dieren lopen. Wanneer je een wild dier spot dan is dit zo leuk. Dit keer hebben we zoveel groepen olifanten gezien en heel veel kleine olifantjes. Zo speciaal!!

Ultieme tip: Rij met je eigen auto en ga vroeg.

Waanzinnig! (bezocht in november 2019)

Review geschreven door Petra Lakerveld op 23 november 2019

Wat een fantastische ervaring. 12 dagen Kruger Park, heerlijk om op je gemak rond te rijden, uitstekend eten en heerlijke koffie in de kampen en vriendelijke mensen bij de toegang en restaurants. Absoluut een aanrader.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
7 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: Probeer niet een dag Kruger Park in te passen in een Zuid Afrika reis maar trek er meerdere dagen voor uit. Er is zo verschrikkelijk veel te zien, dat lukt niet in een dag.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Onze eigen safari (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Gert Odink sr op 19 november 2019

Een fantastische ervaring om met een gehuurde busje zelf door het Krugerpark te rijden. Heel veel gezien, de restcamps zijn goed, veel dieren bij de hekken van de restcamps.
Een aanrader voor iedereen die z'n eigen safari wil doen.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • goed verzorgde onderkomens
  • restcamp zijn netjes
  • personeel op de restcamps zijn behulpzaam

Minpunten Krugerpark

  • geen negatieve ervaring
Ultieme tip: Om een onderkomen te boeken in één van de restcamps, is het verstandig om dit zo vroeg mogelijk te doen. Minimaal een half jaar van te voren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Avontuur in het Kruger Park (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Amber van der Weide op 19 november 2019

Het avontuur begon al op het prachtige vliegveld in Phalaborwa. Dit was de mooiste luchthaven die ik ooit had gezien, het was erg kleinschalig, maar toch zo leuk.
Ik ben zelf maar 2 dagen in het Krugerpark geweest, maar ik had zo graag langer willen blijven.
In deze twee dagen heb ik mijn ogen uit gekeken, zo veel prachtige dieren! Ik ben hier verliefd geraakt op de Afrikaanse olifant, wat een prachtig beest.
We waren er 'sochtends vroeg al, omdat de dieren dan het actiefst zijn. Meteen toen we binnen reden zagen we leeuwen de weg oversteken, een geweldig gezicht.

Ik raad het echt aan om dit mooie park te bezoeken!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • Super aardig personeel
Ultieme tip: Zo vroeg mogelijk met een privé safari groep mee te gaan, met een auto met open dak. Toen ik er was was dit erg koud, maar als je je goed aankleed is het de kou meer dan waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Elle Rombouts op 17 november 2019

Het was echt heel mooi. We waren er 3 dagen en het is echt de moeite waard om er zo'n tijd voor uit te trekken. We hebben heel de big 5 en nog veel meer gezien. Een ervaring die ik niet meer vergeet! Zeker een aanrader

7,6
8 Algemene ervaring
7 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • aardige locals
  • dieren goed te spotten
  • schoon park
  • veel dieren

Minpunten Krugerpark

  • veel toeristen
  • de zandpaden zijn slecht te berijden met een normale aito
  • ochtendtour of nachttour zie je niks
Ultieme tip: Doe eerst een dag zelf rijden, en dan een tour. Dan kan je bij de tour aangeven wat je nog graag wilt zien en gaan ze ernaar op zoek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig park voor het bezichtigen van wilde diere (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Guus Lousberg op 14 november 2018

Kruger Park. Een fantastisch park voor het bezichtigen van wilde Afrikaanse dieren. Gaaf om meerdere dagen te verblijven en rond te reizen! Het park is naruurlijk enorm groot en bestaat uit vele wegen en paadjes. Het gaafst is om de wat minder bereden paden uit te zoeken en deze te berijden. Natuurlijk is er de kans dat je hier weinig tot niks ziet maar meestal loont het!

Ultieme tip: Het huren van een eigen auto en niet iets met een safari gids doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Luipaard (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Vincent Van den broek op 14 november 2018

We kwamen deze schitterende luipaard tegen in het mooie krugerpark.
Hij stak voor ons de weg over, het was echt adembenemend.
Na 3 jaar in ZA te zijn geweest was dit de eerste keer een luipaard in het wild.
En hoe? Gewoon voor ons stak hij over.
Ervaring voor het leven.

Ultieme tip: Numbi gate, Een mooie ingang van het krugerpark, met een schitterende route naar het zuiden met veel kans op katachtige. En goede ligging voor de verdere reis door ZA.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Elk dier is een bonus (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lisa de Knegt op 13 november 2018

Vooraf kregen wij te horen dat elk dier dat je ziet een bonus is. Dat wij vervolgens de big 5 binnen 1,5 uur zagen, was geweldig. Ook 2x een luipaard gezien en cheetahs als kers op de taart.
Zeker een aanrader

Ultieme tip: Ga per 4x4 of eigen auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Unieke ervaring (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Gert-Jan Haverkamp op 12 november 2018

Wat een bijzondere en unieke plek. We hebben een aantal guided tours gedaan door Kruger en zijn er zelf doorheen gereden, allebei bijzonder op hun eigen manier. De guided tours brengen je echt dichtbij de dieren, echt super mooi. Ze zelf spotten geeft weer een heel andere unieke ervaring.

Minpunten Krugerpark

  • veel autos op de geasfalteerde wegen
Ultieme tip: Neem een vroege guided tour!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Denise van Kolthoorn op 11 november 2018

Een fantastisch verblijf gehad in het Krugerpark! De dieren lopen zelfs om de lodge heen. Ze zijn zeker niet bang om even uit en rondom get zwembad te drinken. Het is een geweldig natuurgebied en de verzorgde safari’s zijn top!!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • dieren
  • safari’s
  • lodges
Ultieme tip: Thornhill Safari Lodge!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Reizen Krugerpark

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors