Krugerpark

Reviews Krugerpark

9,1
9,3 Algemene ervaring
9,0 Natuur
8,9 Stranden
9,6 Wildlife
8,7 Overige activiteiten
9,1 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 73
  • Aantal waarderingen: 39

Onze eigen safari (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Gert Odink sr op 19 november 2019

Een fantastische ervaring om met een gehuurde busje zelf door het Krugerpark te rijden. Heel veel gezien, de restcamps zijn goed, veel dieren bij de hekken van de restcamps.
Een aanrader voor iedereen die z'n eigen safari wil doen.

8,2
8 Algemene ervaring
9 Natuur
nvt Stranden
8 Wildlife
7 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • goed verzorgde onderkomens
  • restcamp zijn netjes
  • personeel op de restcamps zijn behulpzaam

Minpunten Krugerpark

  • geen negatieve ervaring
Ultieme tip: Om een onderkomen te boeken in één van de restcamps, is het verstandig om dit zo vroeg mogelijk te doen. Minimaal een half jaar van te voren.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Natuurliefhebbers

Avontuur in het Kruger Park (bezocht in juni 2019)

Review geschreven door Amber van der Weide op 19 november 2019

Het avontuur begon al op het prachtige vliegveld in Phalaborwa. Dit was de mooiste luchthaven die ik ooit had gezien, het was erg kleinschalig, maar toch zo leuk.
Ik ben zelf maar 2 dagen in het Krugerpark geweest, maar ik had zo graag langer willen blijven.
In deze twee dagen heb ik mijn ogen uit gekeken, zo veel prachtige dieren! Ik ben hier verliefd geraakt op de Afrikaanse olifant, wat een prachtig beest.
We waren er 'sochtends vroeg al, omdat de dieren dan het actiefst zijn. Meteen toen we binnen reden zagen we leeuwen de weg oversteken, een geweldig gezicht.

Ik raad het echt aan om dit mooie park te bezoeken!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
9 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • Super aardig personeel
Ultieme tip: Zo vroeg mogelijk met een privé safari groep mee te gaan, met een auto met open dak. Toen ik er was was dit erg koud, maar als je je goed aankleed is het de kou meer dan waard.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Geweldig (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Elle Rombouts op 17 november 2019

Het was echt heel mooi. We waren er 3 dagen en het is echt de moeite waard om er zo'n tijd voor uit te trekken. We hebben heel de big 5 en nog veel meer gezien. Een ervaring die ik niet meer vergeet! Zeker een aanrader

7,6
8 Algemene ervaring
7 Natuur
nvt Stranden
9 Wildlife
8 Overige activiteiten
6 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • aardige locals
  • dieren goed te spotten
  • schoon park
  • veel dieren

Minpunten Krugerpark

  • veel toeristen
  • de zandpaden zijn slecht te berijden met een normale aito
  • ochtendtour of nachttour zie je niks
Ultieme tip: Doe eerst een dag zelf rijden, en dan een tour. Dan kan je bij de tour aangeven wat je nog graag wilt zien en gaan ze ernaar op zoek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Prachtig park voor het bezichtigen van wilde diere (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Guus Lousberg op 14 november 2018

Kruger Park. Een fantastisch park voor het bezichtigen van wilde Afrikaanse dieren. Gaaf om meerdere dagen te verblijven en rond te reizen! Het park is naruurlijk enorm groot en bestaat uit vele wegen en paadjes. Het gaafst is om de wat minder bereden paden uit te zoeken en deze te berijden. Natuurlijk is er de kans dat je hier weinig tot niks ziet maar meestal loont het!

Ultieme tip: Het huren van een eigen auto en niet iets met een safari gids doen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Luipaard (bezocht in augustus 2018)

Review geschreven door Vincent Van den broek op 14 november 2018

We kwamen deze schitterende luipaard tegen in het mooie krugerpark.
Hij stak voor ons de weg over, het was echt adembenemend.
Na 3 jaar in ZA te zijn geweest was dit de eerste keer een luipaard in het wild.
En hoe? Gewoon voor ons stak hij over.
Ervaring voor het leven.

Ultieme tip: Numbi gate, Een mooie ingang van het krugerpark, met een schitterende route naar het zuiden met veel kans op katachtige. En goede ligging voor de verdere reis door ZA.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Elk dier is een bonus (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Lisa de Knegt op 13 november 2018

Vooraf kregen wij te horen dat elk dier dat je ziet een bonus is. Dat wij vervolgens de big 5 binnen 1,5 uur zagen, was geweldig. Ook 2x een luipaard gezien en cheetahs als kers op de taart.
Zeker een aanrader

Ultieme tip: Ga per 4x4 of eigen auto
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Unieke ervaring (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Gert-Jan Haverkamp op 12 november 2018

Wat een bijzondere en unieke plek. We hebben een aantal guided tours gedaan door Kruger en zijn er zelf doorheen gereden, allebei bijzonder op hun eigen manier. De guided tours brengen je echt dichtbij de dieren, echt super mooi. Ze zelf spotten geeft weer een heel andere unieke ervaring.

Minpunten Krugerpark

  • veel autos op de geasfalteerde wegen
Ultieme tip: Neem een vroege guided tour!
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Krugerpark (bezocht in mei 2015)

Review geschreven door Denise van Kolthoorn op 11 november 2018

Een fantastisch verblijf gehad in het Krugerpark! De dieren lopen zelfs om de lodge heen. Ze zijn zeker niet bang om even uit en rondom get zwembad te drinken. Het is een geweldig natuurgebied en de verzorgde safari’s zijn top!!

8,3
9 Algemene ervaring
8 Natuur
8 Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
7 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • dieren
  • safari’s
  • lodges
Ultieme tip: Thornhill Safari Lodge!
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

Je komt ogen te kort (bezocht in november 2017)

Review geschreven door San Dra op 11 november 2018

Ik wist niet wat me overkwam, het eerste wat ik zag was een giraffe wat een mooie beesten zijn dat zeg. En als je dan nog meer gaat zien van wat daar rondloopt kijk je je ogen uit. Je zit de hele dag te scannen in de auto om maar zo veel mogelijk te kunnen zien. Wij zijn 4 dagen in t Krugerpark geweest en hebben het geluk gehad om de big 5 te mogen zien ...echt een geweldige ervaring... zou het iedereen aanraden als je zoiets zou kunnen.doen...

Ultieme tip: Je moet gewoon in verschillemde hutten.een overnachting doen.....GE WEL DIG ook een aanrader
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Een fantastische safari experience (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Bram Wagemans op 11 november 2018

Onze eerste safari experience blijft mij altijd bij. We kiezen ervoor om in het park te slapen bij Sefapane River Lodge, nabij Phalaborwa. Samen met een gids rijden we door de natuur richting de Olifantenrivier, daar waar je heerlijk kunt genieten van de rust, stilte en de natuur om je heen. Er wordt uitstekend voor je gezorgd en vanaf het dek kun je het wild aanschouwen dat naar de rivier komt om te drinken. In de vroege ochtend of late middag gaan we op pad voor een safari of bush walk. Interessante verhalen van de ranger en het heerlijke eten van de keuken maken het verhaal af. De nodige safari tips hebben we tijdens een self drive safari toegepast in het Kruger National Park. Al snel de Big 5 kunnen afvinken.

9,5
10 Algemene ervaring
9 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • waanzinnige wildlife
  • aardige locals
  • prachtige natuur
  • geweldige informatie

Minpunten Krugerpark

  • toeristisch
  • redelijk prijzig
Ultieme tip: Blijf slapen in het park. Neem de tijd en sta stil bij de mooie momenten die je gaat beleven.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

4daagse trip krugerpark (bezocht in april 2018)

Review geschreven door Sanne de Jong op 11 november 2018

Geslapen in het pretorius restcamp in tenten. Een onwijs gave ervaring. Wij hadden elke dag 2 jeepsafaris en hebben veel van alle wilde dieren mogen zien. Als je zuidafrika bezoekt, is het krugerpark echt een must om te bezoeken! Ook de zonsopkomst/ondergang is geweldig. De mensen zijn er ook zeer gastvrij en behulpzaam.

Pluspunten Krugerpark

  • fantastische omgeving
  • behulpzame mensen
  • ervaring om nooit te vergeten

Minpunten Krugerpark

  • de apen
Ultieme tip: Pas op voor de apen, ze pakken alles mee en zijn heel slim!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Fantastisch! (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Marije Mak op 11 november 2018

Het was een prachtige ervaring om al deze mooie wilde dieren van dichtbij te zien! Je mag aanwezig zijn in hun wereld. Heel bijzonder is dat! En overnachting in een tentje midden in het park is een ware beleving!

Minpunten Krugerpark

  • Geen minpunten.
Ultieme tip: Slapen midden in het park vlakbij het hek.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Magnifiek (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Kyra Offermans op 31 december 2017

Het park lag er schitterend bij. De dieren hebben genoeg ruimte om zich vrij te bewegen waardoor je op de meest onverwachte momenten een dier tegen kwam. Uit het niks stond je opeens oog in oog met een olifant of met een leeuw! Enorm indrukwekkend!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid
Ultieme tip: De avond safari.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Familietrip (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door AJ Barneveld op 29 december 2017

In verband met mijn 65e verjaardag trakteerde ik mijn kinderen en kleinkinderen op een weekje Krugerpark. Ieder gezin met een eigen camper, zodat elk het park op eigen gelegenheid kon verkennen. Ik had zes verschillende overnachtingsplekken vooraf gereserveerd tussen Sabi en Punda Maria.

Pluspunten Krugerpark

  • Veel overnachtings mogelijkheden verspreid over het park
  • voor ieder wat wils qua luxe.
  • de moeite waard in elk seizoen.

Minpunten Krugerpark

  • Op lokale feestdagen kan het in het zuiden druk zijn
Ultieme tip: Geniet met volle teugen, maar houd je aan de regels: Jij bent op visite! Dus verstoor de beesten niet voor die ene foto. Met geduld komt zo'n moment vanzelf voorbij.
Aangeraden voor: Gezinnen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

The place to be (bezocht in juni 2017)

Review geschreven door Ina Koster op 17 december 2017

Kruger National Park, een plek die iedereen eens (of meerdere malen) in zijn leven moet zien. Voor iedereen die van natuur of van wildlife houd kom je hier je ogen te kort, een vakantie om nooit te vergeten.

Pluspunten Krugerpark

  • Natuur
  • Wild Life.

Minpunten Krugerpark

  • Geen
Ultieme tip: Crocodile Bridge Safari Lodge, twee minuten van de Crocodile Bridge Hek van Kruger. ( Komatipoort - Mpumalanga ).
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Indrukwekkend (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Mieke Snellen op 10 december 2017

Mooi groot park, zeer overzichtelijk door de open vlaktes en het lage stuikgewas. Veel dieren en vogels te spotten. De rust- en pauzeplekken zijn praktisch en op bijzondere plaatsen in het park aangelegd.

Pluspunten Krugerpark

  • Grote kans de Big Five te spotten

Minpunten Krugerpark

  • Geen
Ultieme tip: Ga vroeg in de morgen op safari om het beste de wilde dieren te spotten.
Aangeraden voor: Natuurliefhebbers

2 weken gamedrives in Kruger Park (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Paul Kommeren op 03 december 2017

Een prachtige bestemming. Neem de tijd om meerdere game drives te maken voor de grootste kans op mooie situaties. Er zijn veel toeristen maar met de juiste gids, de juiste routes en voldoende tijd kom je vooral in rustige delen. Er zijn veel mooie dieren te zien maar ook het landschap is afwisselend en mooi. Vanaf maart/april begint de droge tijd en is het park nog groen. Eind september is het droog, bruin en dor, maar heb je meer kans enkele dieren te zien die je in het andere jaargetijde minder makkelijk ziet.
Zoek een lodge net buiten het park. Een stuk goedkoper dan in het park en toch ben je er snel als je 's morgens vroeg op pad gaat.

Pluspunten Krugerpark

  • Mooie natuur
  • prachtige ervaringen

Minpunten Krugerpark

  • veel toeristen
Ultieme tip: Even rustig zitten bij Panic Lake in een schuilhut.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Lucky me! (bezocht in maart 2017)

Review geschreven door Nancy van Lieshout op 02 december 2017

We zijn 4 dagen in het krugerpark geweest, op verschillende plaatsen geslapen zodat we een stuk van het park hebben gezien. 'T was onze derde keer in Zuid-Afrika en weer een selfdrive route samengesteld. Het is een heerlijk land letterlijk en figuurlijk. Zo ontzettend veel moois gezien. De natuur is overweldigend in het Krugerpark. Het wild, groot en klein blijft heel speciaal. Van mooie vogels tot aan natuurlIjk de leeuwen. Maar het blijft natuur je moet geluk hebben. Er zat een cheeta met twee jongen in het hoge gras. Niet te zien voor ons vanuit onze auto. Maar na ruim drie kwartier te hebben gewacht, kwam de moeder vanuit het gras tevoorschijn en ging op het talud staan om te kijken of het veilig is zodat de jongen mochten oversteken en wij het drietal in volle glorie zagen. Wauw. Een echt geluksmoment! Vooral omdat het park binnen 10 minuten zou sluiten. En dan moet je eruit zijn.

Pluspunten Krugerpark

  • je kunt er makkelijk zelf rondrijden
Ultieme tip: Heb geduld en tip 2: kijk bij de ingang op de borden waar het wild is gezien. Vaak zitten ze nog in de omgeving.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Safari in het krugerpark (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Elaine Geleijn op 28 november 2017

Afgelopen maand ben ik samen met mijn vriend en twee vrienden naar Zuid Afrika geweest. Het allermooist van deze reis waren de safari’s in het Krugerpark. Zoveel dieren en mooie landschappen zijn er te zien. We hebben zelf gereden door het park en ook met een gids.

Pluspunten Krugerpark

  • Veel dieren
  • mooie natuur
  • goede wegen

Minpunten Krugerpark

  • veel toeristen
  • je mag niet van de weg af
  • sluitingstijd
Ultieme tip: Het heeft ook te maken met timing en geluk, maar toen we bij de ingang Krugergate het park in kwamen hebben we veruit de meeste dieren gezien.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Een ervaring om nooit te vergeten! (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Yolande Verdonschot-Hendrickx op 25 november 2017

Drie weken in en bij Kruger verbleven. Zo'n lange periode geeft je de kans de big five te mogen ontmoeten. Dit is ons dus ook gelukt! Het was voorjaar, met weinig blad aan de bomen, waardoor we vanuit de huurauto de omgeving heel goed hebben kunnen observeren. Geweldige ervaring.

9,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Wildlife
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

  • Wildlife

Minpunten Krugerpark

  • mijdt 1e week oktober
  • vakantie van de Zuid-Afrikanen
Ultieme tip: Overnacht net buiten de ingangen van Kruger Park. Het bespaart je veel geld. Verblijf lang genoeg.
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Reizen Krugerpark

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors