Zuid-Afrika.nl Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Reviews Krugerpark

9,0
9,2 Algemene ervaring
9,0 Natuur
9,0 Stranden
9,5 Wildlife
8,6 Overige activiteiten
9,0 Bereikbaarheid
 • Aantal reviews: 85
 • Aantal waarderingen: 46

Life time experience (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Ilona Rietveld op 16 mei 2016

In zuid-Afrika zeggen veel mensen dat je bij je 1ste bushalte ervaring verslaafd bent. Ik kan zeggen dat ze gelijk hebben. Ik en het Krugerpark National Park zijn een perfect match!
Door het spotten van al het wildlife en de omvang van het Krugerpark Park kun je dagen zoet zijn in het park.
Dit is ook mogelijk door de verschillende 'rest camps' zoals Satara rest camp waar je slaapt in een typische Afrikaanse rondavel. Deze slaapplaatsen liggen in het Kruger park, waardoor je de volgende dag direct weer verder op safari kan.
Daarnaast worden er vanuit iedere rest camping, morning en night drives georganiseerd wat zeker de moeite waard is. Je komt veel te weten over het wildlife en de bush door de gids. Tevens is al het Wildlife actiever in de avond en in de ochtend waardoor je kans hebt om leeuwen op de weg te spotten, die op zoek zijn naar de verkoeling van de weg.
Net aan de rand van het Kruger park zijn de meest mooie tentenkampen te vinden om het ultieme safari gevoel te krijgen en de brullende leeuwen te horen 's nachts.
Het spotten van wildlife is goed te doen aangezien je in het park niet harder mag dan 50km. Vergeet zeker niet een goede verrekijker mee te nemen en leuk is om bij de gates van het park een safari map te kopen, waar alle routes in staan en ook alle namen van de dieren zodat je precies bij kan houden wat je gespot hebt.
Op mijn eerste safari trip had ik het geluk om meteen de Big 5 te spotten,de rest van de dag kon mijn geluk niet op want ik had zelfs de luipaard gespot,de moeilijkste van de Big 5 om te spotten. Tussendoor kwamen we op verschillende rustplaatsen waar we even de auto uit konden (want het is ten strengste verboden om je auto uit te stappen) dit zijn plaatsen waar je de mooiste uitzichten hebt op het Kruger park wat echte must-sees zijn zoals Lower Sabie, Skukuza en Olifants. Ik hoop zo snel mogelijk terug te gaan naar dit waanzinnige gebied, waar natuur nog natuur is zoals het hoort. Have a safe trip!

9,2
10 Algemene ervaring
10 Natuur
nvt Stranden
10 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • betaalbaar
 • makkelijk zelf op safari
 • mooie natuur

Minpunten Krugerpark

 • erg druk tijdens de schoolvakanties in zuid-afrika
 • park gaat om 18:00 dicht
Ultieme tip: Maak er een meerdaagse trip van zodat je een groter gedeelte van het park kan zien en een game drive kan doen met een guide.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Wildtuin (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Marja Kerkhof-Post op 16 mei 2016

Het echte Bush gevoel, afgesloten van de rest van de wereld. Alleen met de natuur.
Genoeg te doen zoals night drives. Goede bungalows in de kampen en zeer vriendelijk personeel.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Minpunten Krugerpark

 • top prijzen voor overzeese gasten
Ultieme tip: Neem de tijd, geniet van alles om je heen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Amazing Kruger (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Ellen Van hal op 26 april 2016

Kort verblijf dit keer, overnacht in Berg en Dal, lunch in Liwer Sabie. Beide weer een sublieme ervaring.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • het wild
 • giede verblijfplaatsen
 • , goede bereikbaarheid
Ultieme tip: Lunch in Lower Sabie , tafel aan de rand van terras met een levend schilderij als uitzicht, 2016 familie olifanten in bad, 2015 een luipaard wat even kwam chillen bij de rivier .
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een ervaring om nooit meer te vergeten (bezocht in november 2015)

Review geschreven door John Gerrets op 24 april 2016

Op 18 november aangekomen op Nelspruit waar we werden op gevangen door de gids van Outlook Safari's. Na een klein uurtje rijden kwamen we aan bij de hoofd ingang van het Krugerpark. Na het inchecken gelijk op safari en binnen enkele minuten waren we al aan het genieten van het ontzettend mooie wildleven in het park. Voor we in Shukuza waren hadden we al 3 dieren van de "Big Five" gezien namelijk de Olifanten Leeuwen en Buffel. Buiten deze dieren ook nog een behoorlijk aantal andere dieren van groot tot klein wild. Na ontvangst met champagne op de kamp site van Shukuza tot het eind van de middag tijd om te relaxen. Wat voor ons betekende rond lopen en al heel veel klein wild op het kamp te spotten en fotograferen.. Om zes uur werden we op gewacht door een ranger van het Krugerpark om ons mee te nemen op de nacht safari. tijdens deze tocht hebben we het genoegen gehad om de "Big Five" te zien. De volgende drie dagen avonden hebben al het groot en klein wild die in het Krugerpark leven gezien. Tevens kan ik adviseren overdag op het kamp rond te lopen en bij de rivier heel veel klein en groot wild te spotten. Ook in het donker is het de moeite waard om rond te lopen voor het spotten van de Bushbaby en andere nachtelijke dieren. tevens kan ik iedereen aanraden om een van de ochtend safari's te voet te gaan doen, om sporen van het grootwild te zien, maar ook kameleons, meerkatten, slangen en ander klein wild van dichtbij te zien. Mocht je ooit deze trip maken ga dan voor minimaal 4 dagen om alles in alle rust te zien. Wat zeker de moeite waard is om op de laagste dag langs Godswindow, Lisabonfals en de Round Tables te gaan. Deze complete trip met Outlook Safari's en het geweldige eten heeft ervoor gezorgd dat dit een was onvergetelijk vakantie is geworden en kan ik het dus ook iedereen adviseren. Ik wens een ieder die naar het Krugerpark gaan op safari de zelfde geweldige ervaring die wij hebben gehad.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
10 Wildlife
10 Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Krugerpark

 • Uitstekkende gidsen
 • Geweldige omgeving
 • Prachtig wildleven
 • Fantastisch eten

Minpunten Krugerpark

 • Te kort
Ultieme tip: Bij de rivier daar zit een restaurant waar je geweldige hamburgers kan eten met een geweldig uitzicht. Koop ook in het winkeltje het boekje met alle dieren welke je kan aankruisen.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De ultieme safari (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Daphne Napolis op 28 maart 2016

Voor een bezoek aan het indrukwekkende Krugerpark zou ik minimaal 4 dagen uittrekken. Het park is in zijn geheel zo groot als de helft van Nederland, met een enorme diversiteit aan landschappen. Van savanne's en regenwouden tot moerasgebieden, je vindt het er allemaal. De beste regio om dieren te spotten is het zuidelijke gedeelte van het park. Het noorden heeft veel dichtbegroeide bossen wat het spotten moeilijker maakt. Het zuiden heeft meer 'open stukken' en meer rivieren waar de dieren veelal te vinden zijn. Het leukste is om in een van de restcamps te verblijven, bijvoorbeeld 2 nachten in het midden van het park en 2 nachten in het zuiden. Dit geeft je voldoende de gelegenheid om de omgeving te verkennen. Op de restcamps vind je verschillende soorten accommodaties en goede faciliteiten, zoals restaurants, een kampwinkel, een benzinestation en soms een zwembad. Vanuit de restcamps is het mogelijk om georganiseerde safari's te boeken met een gids. Dit zou ik zeker aanraden, aangezien de gidsen je veel informatie over het park verschaffen en ze weten de dieren vaak snel te vinden. Tevens zit je in een safaritruck hoger dan de andere auto's waardoor je verder kunt kijken. Bij sommige gespotte dieren, zoals bijvoorbeeld leeuwen, kan het erg druk zijn met auto's, wat dan zeker een voordeel is. Daarnaast is het ook zeker heel gaaf om zelf met de auto op pad te gaan, je kan op je eigen tempo rondrijden en net zolang ergens blijven kijken als je zelf wil. Dit is met een gids toch anders. Het spannende aan rijden door het park vind ik, is dat je nooit weet wat er om de hoek staat.. van een luipaard in een boom tot olifanten met jonkies en van leeuwen tot hyena's! Wel afstand bewaren, zeker bij olifanten. Ze staan erom bekend soms erg agressief te kunnen zijn! Verder zou ik zoveel mogelijk genieten, je bevindt je midden in een National Geographic-film, een ervaring die je niet snel meer vergeet!

Pluspunten Krugerpark

 • wildlife
 • overzichtelijk
 • goede faciliteiten
 • natuur
 • goed wegennetwerk

Minpunten Krugerpark

 • soms te druk
 • er wordt soms te hard gereden
Ultieme tip: Verblijf in Lower Sabie restcamp en eten bij het Mugg & Beans restaurant
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers
Waardering door Walther De Vos op 13 aug. 2020
6,3

6

Algemene ervaring

7

Natuur

nvt

Stranden

7

Wildlife

nvt

Overige activiteiten

5

Bereikbaarheid
Waardering door Tineke Paardekooper op 13 aug. 2020
8,8

9

Algemene ervaring

9

Natuur

nvt

Stranden

9

Wildlife

nvt

Overige activiteiten

8

Bereikbaarheid
Waardering door Paul Hens op 08 feb. 2018
9,0

10

Algemene ervaring

8

Natuur

nvt

Stranden

9

Wildlife

8

Overige activiteiten

10

Bereikbaarheid
Waardering door Janneke Clerkx-Rietjens op 12 sep. 2017
9,2

9

Algemene ervaring

9

Natuur

nvt

Stranden

9

Wildlife

9

Overige activiteiten

10

Bereikbaarheid
Waardering door Desirée Miedema op 22 apr. 2017
8,4

8

Algemene ervaring

9

Natuur

nvt

Stranden

9

Wildlife

8

Overige activiteiten

8

Bereikbaarheid
Waardering door José Jacobs op 04 jul. 2016
9,0

10

Algemene ervaring

9

Natuur

8

Stranden

10

Wildlife

8

Overige activiteiten

9

Bereikbaarheid
Waardering door Cliff Opgenoord op 03 jul. 2016
7,3

9

Algemene ervaring

6

Natuur

nvt

Stranden

8

Wildlife

nvt

Overige activiteiten

6

Bereikbaarheid
Waardering door Marc Padding op 24 mei 2016
10,0

10

Algemene ervaring

10

Natuur

nvt

Stranden

10

Wildlife

10

Overige activiteiten

10

Bereikbaarheid

Reizen Krugerpark

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors