Katse Dam

Katse Dam

door Getaway Travel

Deze enorme dam loopt over de Malibamatso rivier. De Katse Dam was een belangrijk onderdeel van het Lesotho Highlands Water Project. In 1997 waren de bouwwerkzaamheden eindelijk voltooid. Een groot deel van het landschap moest wijken, maar de meeste dorpen bleven gespaard. De kleine plaats Katse is dankzij de dam zelfs een toeristische attractie geworden.

Dankzij de Katse Dam wordt er nu twee keer zoveel water richting de immens grote Vaal Dam ten zuiden van Johannesburg gepompt.

ZELF NAAR Lesotho?

Bekijk alle 23 reizen naar Lesotho

Hoog en groot

De Katse Dam heeft een hoogte van liefst 180 meter en is kilometers lang. De onderliggende valleien en rivier zijn smal en diep, dus een hele uitdaging voor mensen met hoogtevrees. Je kunt de dam een stuk te voet verkennen. Bij de brug ligt een informatiecentrum waar je een tour kunt boeken.

Het mooiste uitzicht over de dam en de onderliggende rivier heb je vanuit de Katse Lodge, het enige - en vrij prijzige - hotel in deze streek.

Wilde route

De route naar de Katse Dam is lekker wild, dus een 4x4 is hier geen overbodige luxe. Je kunt Katse bereiken vanuit de stad Hlotse of de alternatieve route nemen vanuit het zuidelijker gelegen Thaba Tseka. Dit is een weg van 41 kilometer en onverhard, maar je ziet wel een heel mooi deel van het land. Al hobbelend kom je langs de mooiste bergen, valleien en rivieren.

De Katse Dam ligt in Lesotho, zo'n 500 kilometer ten zuiden van Johannesburg.

Reizen Lesotho

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors