Rondreis Drakensbergen en Lesotho
8,0
8,0 Algemene ervaring
9,0 Natuur
7,0 Plaatsen
8,0 Wandelingen
8,0 Bereisbaar

Rondreis Drakensbergen en Lesotho

door Marleen de Keyzer

In een terreinwagen schud je heen en weer, terwijl je voorzichtig naar buiten kijkt. De ene haarspeldbocht volgt na de andere en de onverharde weg lijkt soms onberijdbaar. Gelukkig maakt het uitzicht alles goed: de eindeloos reikende toppen van de Drakensbergen lijken haast goud in het gele zonlicht.

Waar de Sani Pass vroeger een handelsroute was, is het nu vooral een avontuur tijdens je rondreis door Zuid-Afrika. Eenmaal aangekomen op de top steek je de grens over naar Lesotho. Hier zie je herders te paard langs je heen rijden en neem je een kijkje in hun huis, waar je een lokaal biertje proeft of een zelfgebakken brood.

ZELF NAAR uKhahlamba Drakensberg Park?

Bekijk alle 50 reizen naar uKhahlamba Drakensberg Park

Ben jij benieuwd naar een rondreis door de Drakensbergen en Lesotho? Wij zetten de hoogtepunten voor je op een rijtje!

Bezienswaardigheden tijdens je rondreis Drakensbergen en Lesotho

Durban vormt het beginpunt van je rondreis door de Drakensbergen en Lesotho. Vertrek vanuit deze kuststad vroeg in de ochtend richting Underberg, een plaats aan de voet van de zuidelijke Drakensberg. In zo'n drie uur rijd je hier naartoe. Nog niet ontbeten? Zoek halverwege een leuk tentje uit in het historische Pietermaritzburg.

Als je in Underberg aankomt, is het niet ver meer naar de Sani Pass. Je rijdt deze hobbelige zandweg tegemoet die je helemaal naar de 2800 meter hoge top brengt. De rit is een waar avontuur; je schudt letterlijk heen en weer in je 4WD. Vergeet onderweg niet uit je raampje te kijken en af en toe te stoppen. Het uitzicht over de dramatische pieken, vreemde rotsformaties, zandstenen kliffen, graslanden en valleien is fenomenaal.

Doe als je aankomt op de top van de Sani Pass een drankje in de Sani Mountain Lodge, de hoogste bar van Zuid-Afrika. Steek dan de grens over met Lesotho. Al snel doemen de stenen huisjes op in het kale landschap. Neem een kijkje in de Basotho-dorpjes en ontmoet de bewoners.

Vervolgens rijd je landinwaarts via de Midlands Meander richting Kamberg. Stop onderweg bij de Howick waterval en de Nelson Mandela Capture Site. Blijf hier een nachtje slapen om een wandeling te maken door de spectaculaire omgeving en oude rotstekeningen te ontdekken.

Verder richting het noorden verrast elke bocht je op een nieuw, eindeloos uitzicht over grillige pieken, verborgen valleien en open vlaktes. Ook kom je langs het kunststadje Clarens en het Amfitheater, een indrukwekkende vijf kilometer lange rotswand. Maak in het Tsehlanyane National Park een dagtrip per pony naar de Botsoela Waterval die zo'n zes uur duurt.

Tijd om terug te gaan naar Zuid-Afrika, waar je via het Golden Gate Highlands National Park inrijdt. Dit 12.000 hectare grote park ligt aan de voet van de Malutibergen. Wandel langs de zandstenen kliffen en vlaktes die goud kleuren met de ondergaande zon. Doe een gamedrive in je eigen auto. En blijf een nachtje slapen, voordat je terugrijdt naar Johannesburg.

Beste reistijd voor de Drakensbergen en Lesotho

Vooral in Lesotho is het niet het hele jaar door aangenaam, in de winter kan het zelfs ijzig koud zijn. Daarom is de beste reistijd voor Lesotho in het voorjaar of najaar, wanneer het droog is en de temperatuur goed. Omdat het in de Drakensbergen in november veel kan regenen, raden wij aan om deze rondreis in Zuid-Afrika te doen in de maanden april, mei of oktober.

Neem er zo'n tien dagen de tijd voor. Onderweg is het leuk om te slapen in Underberg, bovenaan de Sani Pass, Kamberg, de noordelijke Drakensberg en het Golden Gate Highlands National Park.

Routebeschrijving

De route naar de zuidelijke Drakensberg is redelijk eenvoudig. Vanuit Durban rijd je via de N3 richting Pietermaritzburg, waarna je links afslaat de R617 op die je naar Underberg brengt. Vervolgens kom je in zo'n twintig minuten aan bij het moeilijke, onverharde deel van de Sani Pass.

Na een bezoek aan Lesotho, volg je de route landinwaarts via de Midlands Meander tot aan de eerste uitlopers van de Drakensbergen. Vanuit hier volg je de weg naar Kamberg en de noordelijke Drakensberg en steek je uiteindelijk de grens over terug naar Zuid-Afrika bij het Golden Gate Highlands National Park. De N3 brengt je ten slotte naar Johannesburg.

Hebben we jou enthousiast gemaakt voor een rondreis naar de Drakensbergen en Lesotho? Bekijk dan alle reizen!

Reizen uKhahlamba Drakensberg Park

Reviews Rondreis Drakensbergen en Lesotho

Drakensbergen stole my heart! (bezocht in november 2018)

Review geschreven door José Ekelmans op 23 december 2018

Met NRV een rondreis door Zuid-Afrika gemaakt, onder andere ook Drakensbergen en Lesotho. Vooral Drakensbergen heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten, wat is het daar mooi! Lesotho eigenlijk te kort geweest om daar een goede indruk van te hebben gekregen.

Pluspunten Rondreis Drakensbergen en Lesotho

  • mooie natuur
Ultieme tip: Sta vroeg op en ga met zonsopkomst de bergen in om te wandelen!
Aangeraden voor: Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors