Kaartjes wedstrijden WK Voetbal 2010

Kaartjes wedstrijden WK Voetbal 2010

door Getaway Travel

Als je het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika wilt meemaken, is het natuurlijk het leukst om kaarten te bemachtigen voor een wedstrijd van het Nederlands elftal. Je kunt deze kaarten vanaf half december bestellen via de officiële FIFA World Cup 2010 website. Maar wees er wel snel bij. De kaarten zullen snel uitverkocht zijn.

Kaarten bestellen

Er zijn drie manieren om kaarten voor het WK Voetbal 2010 te bestellen: op internet via de FIFA-website, via de post met een bestelformulier of per fax met datzelfde papieren document.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Online

Op de FIFA-website moet je eerst een profiel aanmaken, voordat je kaarten kunt bestellen. Dit kost ongeveer vijf minuten. Daarna log je in onder je gebruikersnaam. Je kunt dan kaarten bestellen voor individuele wedstrijden en voor een serie wedstrijden van een bepaald land, bijvoorbeeld voor alle drie de poulewedstrijden van het Nederlands elftal.

Als je een kaartje voor één bepaalde wedstrijd wil bestellen, selecteer je eerst het stadion waar die wedstrijd zal worden gespeeld. Vervolgens selecteer je de wedstrijd van je keuze. En tenslotte kies je de rang van je plaatsen. Er zijn vier prijscategorieën. De goedkoopste plekken zijn alleen te koop als je de Zuid-Afrikaanse nationaliteit hebt.

Je kunt betalen via online bankieren en met je creditcard.

Per post of fax

Wil je kaarten per post of via de fax bestellen, dan moet je een aanvraagformulier downloaden.

Als je het ingevulde formulier over de post stuurt, adresseer je het aan:
2010 FIFA World Cup™ Ticketing Centre (FWCTC)
Aurorastrasse 100
8032 Zurich
Zwitserland

Je faxt het formulier naar: +41 43222 6800.

Prijzen kaartjes WK Voetbal 2010

Het is niet goedkoop om een wedstrijd op het WK Voetbal 2010 bij te wonen. Al zijn de kaarten gemiddeld gezien goedkoper dan tijdens het WK Voetbal 2006 in Duitsland. Dit komt echter vooral doordat er speciale prijzen bestaan voor Zuid-Afrikanen, die als enigen in aanmerking komen voor kaarten in de laagste prijsklasse.

Deze aparte prijscategorie is in het leven geroepen, omdat veel Zuid-Afrikanen niet genoeg geld hebben om een normaal ticket te kopen. Te meer doordat voetbal Zuid-Afrika nog altijd meer leeft onder het armere zwarte deel van de bevolking dan onder de rijke bovenlaag.

De goedkoopste kaarten voor de poulewedstrijden voor buitenlanders zijn tachtig Amerikaanse dollar, wat neerkomt op ongeveer vijftig euro. Eerste rang plekken tijdens de finalewedstrijd zijn uiteraard het duurst. Deze kaarten kosten 900 euro per stuk.

Rang 1

Rang 2

Rang 3

Rolstoel

Openingswedstrijd

450

300

200

70

Poulewedstrijden

160

120

80

20

Achtste finales

200

150

100

50

Kwartfinales

300

200

150

75

Halve finales

600

400

250

100

Wedstrijd om de derde plek

300

200

150

75

Finale

900

600

400

150

Prijzen zijn in US Dollars

In de tabel hierboven vind je een prijsoverzicht voor individuele wedstrijden. Als je een serie kaarten bestelt, gaat de prijs per wedstrijd wat omlaag. Kaartjes voor wedstrijden van Zuid-Afrika zijn duurder. Voor een volledig prijsoverzicht, verwijzen we je naar de FIFA-website.

Lapamanzi pub

Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je helemaal geen behoefte hebt om naar een stadion te gaan, dat je het WK Voetbal 2010 in de Zuid-Afrikaanse straten wil beleven. Of dat je te laat was om nog een kaartje te kunnen bemachtigen. Of misschien weet je nu al dat je toevallig in Zuid-Afrika zult zijn tijdens het WK Voetbal 2010.

In dergelijke gevallen is het misschien wel leuk om de wedstrijden van het Nederlands elftal te bekijken in een echte oranjekroeg in Zuid-Afrika.

Naarmate het toernooi vordert en Nederland het goed doet, zullen dergelijk cafés vanzelf in alle steden uit de grond schieten. Voorafgaand aan het WK Voetbal 2010 geniet de Lapamanzi pub in de Johannesburgse wijk Fourways Gardens echter de grootste bekendheid.

Al een decennium lang tovert de eigenaar van deze kroeg zijn toko gedurende een WK of EK Voetbal volledig om tot Nederlands stamcafé, inclusief oranje versieringen, groot scherm, Amstel, Heineken en speciaal uit Nederland ingevlogen bitterballen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors