Jeffrey’s Bay
7,8
8,0 Algemene ervaring
6,0 Beziens­waardigheden
8,0 Locals
8,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
9,0 Stranden

Jeffrey’s Bay

door Getaway Travel

In Oost-Kaap is een surfspot van wereldklasse, die tevens wereldberoemd is onder de golfsurfers. Jeffrey's Bay was ooit een slaperig kustplaatsje, nu een hippe surfstad. Wees je er wel van bewust wanneer je met je board het zeewater induikt, want in 'J Bay' zijn de golven enorm. Misschien hoor je het woord 'supertubes' al vallen als je door Jeffrey's Bay loopt.

Kampioenschap

De jaarlijkse trekpleister is het kampioenschap voor surfers, het Billabong Pro Championship. Deze belangrijke wedstrijd vindt in juli plaats en wordt door veel mensen bezocht. En gaat meestal gepaard met veel feesten.

ZELF NAAR Jeffrey’s Bay?

Bekijk alle 3 reizen naar Jeffrey’s Bay

Ervaren surfers kunnen het beste tussen juni en september de golven van Jeffrey's Bay opgaan om te ontdekken of ze inderdaad zo spectaculair zijn.

Jeffrey's Bay ligt in Oost-Kaap, op zo'n 75 kilometer van Port Elizabeth.

Reizen Jeffrey’s Bay

Meer Jeffrey’s Bay

Reviews Jeffrey’s Bay

De zonsondergang (bezocht in juli 2019)

Review geschreven door Bongani Biesmans op 25 november 2019

Jeffreys bay is heel klein, maar als je bij je huisje een balkon hebt moet je eigenlijk wel naar de zonsondergang gaan kijken. Het is magisch en prachtig. Ook zou je moete gaan surfen of duiken er gaat een wereld open voor je.

Ultieme tip: Je moet eigenlijk gaan eten bij de surfershut naast het tankstation het is daar top. Ook moet je eigenlijk gaan surfen
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een echt surfdorp (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 23 augustus 2016

Ik had nog nooit in m'n leven gesurft of de ambitie gehad om te surfen, maar toen ik eenmaal aankwam in Jeffrey's Bay wilde ik de surfer van de wereld zijn. Het gezellige, kleurige dorp ligt direct aan de zee, waar kolkende supertubes en surfdudes het strand op rollen. Dit ziet er zo waanzinnig uit; ik ben later in Kaapstad aan m'n eerste surflessen begonnen. Ik wil ook!

Behalve voor surfen is Jeffrey's Bay een fantastische plek om al je surf-, zwem- en duikspullen te kopen. Merken als Roxy, Billabong en Ripcurl zijn hier vaak dik in de uitverkoop.

7,8
8 Algemene ervaring
6 Beziens­waardigheden
8 Locals
8 Restaurants
8 Veiligheid
9 Stranden

Pluspunten Jeffrey’s Bay

  • Goedkoop winkelen
  • Mooie golven
Ultieme tip: Leer alvast surfen voordat je naar Jeffrey's Bay gaat. Wie weet kan jij de supertubes aan!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors