Bloukrans Bridge Bungy Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!
7,7
7,0 Algemene ervaring
8,0 Leuk en mooi
8,0 Prijs-kwaliteit

Bloukrans Bridge Bungy

door Getaway Travel

Met een akelige hoogte van 216 meter vinden we op de grens van de Oost-Kaap en West-Kaap 's werelds hoogste bungeejump. Gesitueerd boven de Bloukrans River loop je eerst over een speciaal aangelegde catwalk naar het bungeejump platform. Dan krijg je wat aanwijzingen, doe je nog een schietgebedje tijdens het aftellen doen en off you go!

Tussen hemel en aarde

De lengte van het touw is alleen een heel stuk korter waardoor je ergens tussen hemel en aarde zal blijven bungelen, terwijl je nog eens de akelige diepte in tuurt. In ieder geval is er genoeg tijd om je al gillend richting de grond te laten storten.

ZELF NAAR West-Kaap?

Bekijk alle 133 reizen naar West-Kaap

Mocht je een gewone bungeejump wat te standaard vinden, dan kun je hier ook de Flying Fox doen! Met deze 'Foofie Slide', zoals de Zuid-Afrikanen het noemen, hang je aan een kabelbaan van tweehonderd meter lang en zoef je naar de overkant.

De Bloukrans Bridge ligt aan de Tuinroute, veertig kilometer ten westen van Plettenbergbaai, bij de Tsitsikamma Forest Village Market.

Reizen West-Kaap

Reviews Bloukrans Bridge Bungy

Doodeng! (bezocht in februari 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 22 augustus 2016

Ik heb wel een uur in twijfel voor de Bloukrans Bridge gestaan. Al zei ik tijdens m'n hele reis door Zuid-Afrika stellig dat ik zou gaan springen als we bij de Bloukrans zouden stoppen, toen ik eenmaal voor de brug stond zakte de moed me in de schoenen. De brug is gigantisch en staat hoog boven een ravijn. Voor iemand met hoogtevrees is dat niet zo'n appetijtelijk gezicht. Daarnaast zag ik om het halfuur iemand de angstaanjagende diepte in springen, gevolgd door een lugubere oerkreet. Oh nee, nee, nee, niets voor mij. Maar de mensen die de sprong wél aandurfden kwamen helemaal lyrisch terug met een zichtbare adrenalinekick. Ook ervaren bungyjumpers vonden dit een van de gaafste sprongen die ze hebben gemaakt. Dus als je de ballen hebt: een aanrader.

7,7
7 Algemene ervaring
8 Leuk en mooi
8 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Bloukrans Bridge Bungy

  • Veilig
  • Goed georganiseerd

Minpunten Bloukrans Bridge Bungy

  • Prijzig
Ultieme tip: Verstand op nul en gewoon doen. (al mag ik dat eigenlijk niet zeggen)
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors