Camdeboo National Park

Camdeboo National Park

door Getaway Travel

Zuid-Afrika is een natuurpark rijker! Het voormalige Karoo Nature Reserve ontving in 2005 een grote donatie van het WNF, verbeterde z'n faciliteiten en kreeg status van nationaal park. Het gebied kent drie speciale vegetatievormen: struikgewassen, dwerg-struikgewassen en kreupelbossen. Het park is daarom een zeer waardevol gebied voor Zuid-Afrika.

De naam Camdeboo National Park werd gekozen om verwarring met het Karoo National Park bij Beaufort-West te vermijden. Camdeboo dankt zijn naam aan de Inqua stam die hier in de zeventiende eeuw gevestigd was. Zij noemden het gebied de Camdeboo, dat 'de groene holte' betekent.

ZELF NAAR Oost-Kaap?

Bekijk alle 60 reizen naar Oost-Kaap

Valley of Desolation

Jaarlijks doen bijna 100.000 mensen het bijna tweehonderd vierkante kilometer grote park aan, geroemd om de mysterieuze 'Valley of Desolation'. Deze vallei werd al in 1935 benoemd tot National Monument. Toen pas kwam Anton Rupert, een bekend zakenman, met het idee om een nationaal park te stichten rondom de vallei.

De Valley of Desolation draagt de bijnaam 'Cathedral of the Mountains' en staat bekend als een schitterende, bergachtige omgeving, waar na een fikse lentebui de meest exotische bloemen de grond uit schieten. Tevens bezit Camdeboo een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Je vindt er onder andere buffels, stokstaartjes, gemsbokken en apen.

Samenwerkingsverband

Men wil de unieke biodiversiteit graag behouden. Om dit te waarborgen is men een samenwerkingsverband aangegaan met de omwonenden van het park. De achterliggende gedachte hiervan is dat men het gebied uiteindelijk wil verbinden met het Mountain Zebra National Park. Eenmaal gerealiseerd zou dit een mega nationaal park worden van zo'n 330.000 hectare groot.

Breng vooral ook een bezoek aan het Camdeboo Environmental Education Centre. Door middel van een aantal programma's en activiteiten maken de werknemers van het national park je bewust van het belang van het beschermen van Camdeboo.

Wandelroute

Een wat minder beladen, ontspannende activiteit in het park is wandelen. Neem de Crag Lizard Trail en volg gedurende 1,5 kilometer de Crag Lizard bordjes. Je loopt de vallei in en komt langs een aantal punten waar je een adembenemend uitzicht over het gebied hebt. In het zuidoosten van Camdeboo park kun je, als je geen genoeg kan krijgen van het schitterende gebied, ook een wandelroute kiezen met overnachting.

Wil je tijdens je reis in Zuid-Afrika nog wat meekrijgen van de ongerepte natuur van de Oost-Kaap dan ben je in Camdeboo aan het juiste adres. Op de website van Camdeboo National Park vind je meer over de wandelroutes en andere praktische informatie.

Reizen Oost-Kaap

Meer Camdeboo National Park

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors