Inyathi Buffalo Route Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Inyathi Buffalo Route

door Marleen de Keyzer

Bosrijke ravijnen vormen een geweldig contrast met de rotsachtige kustlijn. Uitgestrekte bloemenvelden, wilde watervallen en besneeuwde bergpieken schieten voorbij. En pittoreske stadjes maken je nieuwsgierig. Welkom in Buffalo City.

Nog voorbij de Garden Route vind je deze adembenemende streek in Oost-Kaap. De grillige pieken van de Amatholebergen versieren haar in het noorden, terwijl ruige kliffen en zandstranden het zuiden tekenen. En de honderd kilometer lange Inyathi Buffalo Route trakteert je tijdens je rondreis door Zuid-Afrika op het beste van beiden!

ZELF NAAR Oost-Kaap?

Bekijk alle 70 reizen naar Oost-Kaap

Bezienswaardigheden langs de Inyathi Buffalo Route

Het startpunt van de Inyathi Buffalo Route is, hoe kan het ook anders, Buffalo City. Een rotsachtige kustlijn en bossen vol exotische vogels versieren deze gemeente in Oost-Kaap. East London vormt haar hart, een belangrijke industriestad voor de Zuid-Afrikanen. Maar als toerist heb je er weinig te zoeken.

Neem in plaats daarvan een kijkje in Mdantsane, een township zo'n dertig kilometer verderop. In 1962 opgericht als onderdeel van het apartheidsbeleid, is het nu met zo'n 250.000 inwoners de grootste stad in de omgeving en de tweede grootste township in Zuid-Afrika na Soweto. Koop wat leuks op de markt of ga winkelen in een van de winkelcentra.

Duik daarna de omgeving in. Volg de Buffalorivier naar zee en wandel langs de wel 68 kilometer lange kust. Zo'n veertien zandstranden vergezellen de ruige rotsen die oprijzen uit de oceaan. Ben je een waterrat? Ga dan surfen, kanoën of vissen. Meer een natuurliefhebber? Maak een hiketocht in de bossen en natuurreservaten. Grote kans dat je exotische vogels als de kraanvogel en met een beetje geluk de zeldzame zwarte scholekster spot.

King William's Town is je volgende stop. De hoofdstad van Oost-Kaap is meteen een van de mooiste plekken in Buffalo City. Wandel door pittoreske straatjes versierd met Jacarandabomen vol paarse bloemen, pauzeer in de botanische tuinen en leer over de Xhosa-cultuur in het Amathole museum.

Je trip komt tot een einde in de adembenemende Amathole Mountains. Deze bergketen vormde een lange tijd het thuis van de Xhosa en heeft nog steeds een spirituele betekenis. Houd je wel van een flinke wandeling? Volg dan de Amathole Trail die je langs diepe, bosrijke ravijnen, bloemenvelden en eindeloos veel watervallen leidt. Met een beetje geluk spot je zelfs de zeldzame Kaapse papegaai.

Beste reistijd voor de Inyathi Buffalo Route

Ben jij van plan de Inyathi Buffalo Route te doen tijdens je rondreis door Zuid-Afrika? Ga dan in oktober, november of tussen januari en maart. In deze maanden is de temperatuur aangenaam en valt er niet zoveel regen. Bovendien omzeil je grootste stroom toeristen die volle stranden en hoge prijzen met zich meebrengt.

Omdat de totale route maar zo'n honderd kilometer is, doe je de Inyathi Buffalo Route gemakkelijk in één dag. Toch is het leuk om er wat langer de tijd voor de nemen. Bezoek op je eerste dag Mdantsane en maak een wandeling langs de ruige kustlijn. Blijf een nachtje slapen in King William's Town en wandel de volgende door de Amatholebergen. Maak tussendoor genoeg stops om de bosrijke omgeving, ruige kustlijn, diepe ravijnen en hoge bergpieken te ontdekken.

Routebeschrijving

Je avontuur over de Inyathi Buffalo Route begint in East London, de uitvalbasis voor de Sunshine en Wild Coast. Vanuit hier maak je gemakkelijk een uitstapje naar Mdantsane. Deze township bereik je vanaf het vliegveld door een stukje de R72 te volgen, de Buffalo Pass te nemen en vervolgens de Mdantsane Acces Road te volgen.

Het tweede deel van de route is ook vrij eenvoudig. Terug in East London rijd je opnieuw de Buffalo Pass op, maar dit keer sla je linksaf en volg je de R346 naar King William's Town. Diezelfde weg brengt je vervolgens ook naar de Amatholebergen.

Hebben we je geïnspireerd om de Inyathi Buffalo Route te ontdekken? Bekijk dan alle reizen naar Oost-Kaap!

Fotocredits: Lindria Oosthuizen | Valerie Hinojosa

Reizen Oost-Kaap

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors