Buffalo City

Buffalo City

door Getaway Travel

Buffalo City is een grootstedelijke gemeente aan de oostkust van de provincie Oost-Kaap. Haar belangrijkste troef is de ligging en de overweldigende natuur. Buffalo City ligt aan de Buffalo rivier en heeft een rotsachtige kustlijn van liefst 68 kilometer aan de Indische oceaan. Er zijn veertien zandstranden en de temperaturen van het zeewater zijn altijd aangenaam. Een waar paradijs voor de watersportliefhebber. Surfen, vissen of kanoën; het kan hier allemaal.

Archeologische vondsten

Buffalo City omvat de steden East London, Bhisho en King William's Town, en de townships Mdantsane en Zwelitsha. De meest gesproken taal is nog altijd het Xhosa, gevolgd door het Afrikaans en Engels. Buffalo City ligt aan de Buffalo rivier en is de grootste rivierstad van Zuid-Afrika. Ondanks de grootte heeft Buffalo een dorps sfeertje weten te behouden.

ZELF NAAR Oost-Kaap?

Bekijk alle 72 reizen naar Oost-Kaap

Dit is de streek waar in 1964 de Nahoon, de oudste fossiele voetafdrukken ter wereld zijn gevonden. Maar behalve deze voetafdrukken van 200.000 jaar oud zijn er ook langs de kust en in de bergen een aantal prachtige archeologische vondsten gedaan. Deze stammen uit een latere tijd, maar waren wel eigendom van de Khoisan, een van de eerste volken in deze streek.

Exotische vogels

In de nabijgelegen bossen en natuurreservaten kun je prachtige hiketochten maken en het gebied is malariavrij.

De vogelliefhebber kan zich hier vergapen aan een keur aan exotische vogelsoorten zoals de kraankroonvogel, de zeldzame black oystercatcher, de stanley bustard, barbets en spreeuwen. Er zijn hier speciale vogelspothikes door verschillende natuurgebieden. Doordat je hier een combinatie hebt van zee-, rivier en bosgebied, biedt elke tour weer een andere vogelpopulatie.

Centrum

Het hart van Buffalo City is East London. Het winkelcentrum van East London is, net als in Londen in Engeland, Oxford Street. Je vindt hier een leuke markt en het East London Museum, met de beroemde, oudste fossiele voetafdrukken ter wereld. Toch ben je voor de echt toeristische attracties beter af in het iets meer landinwaarts gelegen King William's Town of aan de Wild Coast. Ook zijn de accommodaties daar beter en minder duur.

Buffalo City, of East London, vind je in West-Kaap, op zo'n drie uur rijden van Port Elizabeth.

Reizen Oost-Kaap

Meer Buffalo City

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors