Het allerbeste recept voor melktert

Het allerbeste recept voor melktert

door Charlotte de Vries

Je hebt het tijdens je rondreis door Zuid-Afrika vast wel eens geproefd: het zoete, romige toetje genaamd melktert. Een Zuid-Afrikaanse klassieker. Kan je de smaak weer voor de geest halen? Het water druipt bij ons weer in de mond...

Natuurlijk hebben we heel Zuid-Afrika afgezocht voor het allerbeste recept voor melktert. Wat blijkt: het recept voor de lekkerste melktert is ook nog eens doodsimpel! Dus kijk maar uit: bij ons op de redactie zakken we al bijna door onze bureaustoelen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 213 reizen naar Zuid-Afrika

Ingrediënten

Deeg:

95 gram suiker
125 gram roomboter
1 ei
1 eetlepel vanille aroma
250 gram zelfrijzend bakmeel

Vulling:

1 liter melk
7 eieren
3 eetlepels custard
95 gram suiker
1 eetlepel vanille aroma
snufje kaneelpoeder

Bereiding

Verwarm de oven op 180°C. Bereid het deeg door de suiker en de boter romig te kloppen. Voeg het ei en de vanille aroma toe, en mix beetje voor beetje het bakmeel erdoorheen totdat het deeg zich gaat vormen. Vet een bakvorm van 30x15cm in en verdeel het deeg over de bodem en de zijkanten.

Voor de vulling laat je de melk op kamertemperatuur komen. Klop met een eierklutser de rest van de ingrediënten door de melk tot een romige massa. Schenk de vulling in de met deeg beklede baktaart en bak 45 minuten in de oven. Besprenkel tenslotte met kaneelpoeder.

En... smullen maar!

Proef je melktert liever tijdens een vakantie in Zuid-Afrika? Bekijk dan hier de beste rondreizen naar Zuid-Afrika!

Credits: flowcomm | Craig Fraser (2013). Bo-Kaap Kitchen. Cape Town:  Quivertree Publications.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors