Uit eten in Zuid-Afrika

Uit eten in Zuid-Afrika

door Getaway Travel

Zuid-Afrika heeft een ruim aanbod aan eetgelegenheden: van chique restaurants met een oosterse, Franse of mediterrane keuken tot boerewors-kraampjes en hamburgersketens. Vooral in de grotere steden is er genoeg keus. Vaak wordt er met lekker weer buiten gegeten. Geweldig zijn de restaurants in de Winelands waar je in een prachtige omgeving kunt eten bij een wijnboerderij.

Je kunt naar een van de vele openlucht restaurants langs het strand gaan waar je heerlijke visgerechten onder de sterren kunt verorberen. In koffiehuizen kun je terecht voor een ontbijt, een lichte lunch of tussendoortje.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Ben je benieuwd naar de inheemse Zuid-Afrikaanse keuken? Ga dan mee met een township tour waar langs 'shebeens' (township cafés) komt en je Afrikaanse maaltijd voorgeschoteld krijgt. Grotere steden hebben diverse cafés waar je een cappuccino met een sandwich of salade kunt eten. In kleinere plaatsen serveren cafés meestal niet meer dan bier, wijn, soft drinks met chips en meat pies.

Vegetariërs

Vegetariërs zullen - vooral in grotere steden - geen problemen hebben met het vinden van een lekkere maaltijd. Er zijn daar zelfs enkele vegetarische restaurants en health food stores waar tofy, sojamelk en andere vegetarische ingrediënten worden verkocht. Cafés hebben meestal wel een of meerdere vegetarische gerechten op de kaart en ook in Indiase en Italiaanse restaurants is er genoeg keus.

Veel restaurants in Zuid-Afrika zijn kindvriendelijk en serveren speciale kindermenu's. Ook zijn er kinderstoelen.

In Zuid-Afrika hebben niet alle restaurants een drankvergunning, en mag je je eigen drank meenemen! Let dan op het woord 'unlicensed'. Je kunt dan naar een bottle store voor je eigen alcoholische versnaperingen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors