Apartheid Museum

Apartheid Museum

door Getaway Travel

Het Apartheid Museum is misschien wel het meest interessante en aangrijpende museum van heel Zuid-Afrika. Hier krijg je een multimediale tour door de verschrikkelijke geschiedenis van de apartheid. Voordat je het museum binnenkomt, word je al geconfronteerd met rassenscheiding. Op je ticket staat 'blankie' of 'nie blankie' en vervolgens heeft iedere groep een eigen ingang.

Stroppen

In het museum zie je een indrukwekkende expositie van historici, filmmakers, designers, architecten en curators die geen doekjes windt om de keiharde gevolgen van dit regime. Zo hangen er 121 stroppen aan het plafond die de geëxecuteerde politieke gevangenen representeren.

ZELF NAAR Johannesburg?

Bekijk alle 101 reizen naar Johannesburg

Dit museum moet je echt hebben bezocht. Hoe vreselijk de beelden ook zijn, ze vormen een zeer belangrijk deel van de geschiedenis van Zuid-Afrika en doen je het heden en de toekomst beter begrijpen.

Het Apartheid Museum ligt acht kilometer te zuiden van het centrum van Johannesburg aan de M1 snelweg. Op de website van het Apartheid Museum vind je meer over de geschiedenis en andere praktische informatie.

Reizen Johannesburg

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors