Newtown Cultural Precinct

Newtown Cultural Precinct

door Getaway Travel

De wijk Newtown Cultural Precinct in Johannesburg ligt tussen Oriental Plaza, Diagonal Street en Chinatown. Begin twintigste eeuw was dit het centrum van een bloeiende steenindustrie. Tegenwoordig is het een ambitieus stedelijk terugwinningsproject en worden pakhuizen en andere gebouwen gerenoveerd.

Bruisende wijk

Sinds de Nelson Mandela Bridge in 2003 is geopend stroomt er nieuw leven in deze wijk en is er veel te doen. Er zijn theaters, galeries, musea, restaurants, lunchrooms, markten en vele winkels.

ZELF NAAR Johannesburg?

Bekijk alle 123 reizen naar Johannesburg

Een goed punt om te starten is het Mary Fitzgerald Square. Hier vinden vaak leuke evenementen plaats en het is een prima plek om Johannesburg aan je voorbij te laten trekken. Vlakbij staat het Market Theatre, waar je verschillende theatershows kunt zien. De bars en restaurants zijn hier ook te vinden.

Musea

In Newton Cultural Precinct liggen verschillende musea. Zo is er het MuseuMAfrica waar je onder andere de Zuid-Afrikaanse geschiedenis vanaf 1935 kunt zien, de Soweto Art Gallery als één van de weinige plekken met de hedendaagse kunst van zwarte artiesten en het Worker's Museum over de levensomstandigheden van immigranten.

In Newtown staat een van de meest indrukwekkende gebouwen van Johannesburg: de Turbine Hall. Dit gigantische voormalige elektriciteitsgebouw is helemaal opgeknapt en tegenwoordig treden er musici en andere artiesten op.

Bier proeven

Ben je wat dorstig, dan bevindt zich op de President Street de SAB World of Beer. Hier kun verschillende soorten bier proeven en een tour langs alle brouwerijen volgen. Hier staat ook een nagebouwde 'shebeen' uit 1965. Dit is een typische bar uit Soweto waar je illegaal bier kon krijgen.

Newtown Precinct ligt in het centrum van Johannesburg.

Reizen Johannesburg

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors