Gold Reef City

Gold Reef City

door Getaway Travel

Het pretpark Gold Reef City geeft je een beeld van het Johannesburg uit de tijd van de goudkoorts rond 1895. Er staan woonhuizen, een drukkerij, brouwerij, pub, theater, bank, brandweerkazerne, hotel en natuurlijk een oude mijn waar je met een treintje maar liefst 220 meter onder de grond komt. Dit park is de enige plek in Zuid-Afrika waar je ziet hoe goud wordt gegoten. Ook kun je zelf als goudzoeker aan de slag en je goud wassen in een rivierstroompje.

Achtbanen

Niet alle attracties brengen je terug naar de goudkoorts; er zijn ook verschillende achtbanen die als de beste van heel Zuid-Afrika worden gezien. Gold Reef City doet wat Disneyland-achtig aan maar is een absolute aanrader, zowel voor volwassenen als kinderen. Alleen op deze plek proef je iets de gouden tijden van weleer, aangezien geen enkel gebouw van de goudkoorts in Johannesburg is blijven staan. Het grote casino is ook de moeite waard. Ook zijn er demonstraties van het Afrikaanse 'gumboot dancing'.

ZELF NAAR Johannesburg?

Bekijk alle 136 reizen naar Johannesburg

Gold Reef City ligt zo'n vijftien minuten ten zuiden van het stadscentrum van Johannesburg. Het is lastig er met het openbaar vervoer te komen maar er gaan veel dagtours naar het park. Informeer hiervoor bij de verschillende toeristenbureaus in het centrum. Op de website van Gold Reef City vind je meer over de achtbanen en andere praktische informatie.

Reizen Johannesburg

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors