Tsitsikamma National Park

Reviews Tsitsikamma National Park

8,6
8,7 Algemene ervaring
9,3 Natuur
8,8 Stranden
7,8 Wildlife
8,3 Overige activiteiten
8,6 Bereikbaarheid
  • Aantal reviews: 6
  • Aantal waarderingen: 7

Mooie wandelingen! (bezocht in januari 2010)

Review geschreven door Nynke Greydanus op 19 november 2017

Heerlijke plek voor mooie wandelingen. Gewoon zelf rondlopen of 1 van de uitgezette wandelingen volgen. Wij sliepen een paar nachten in een hutje in het park en hebben prachtige zonsondergangen gezien. Echt een aanrader!

8,2
8 Algemene ervaring
9 Natuur
9 Stranden
7 Wildlife
8 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Tsitsikamma National Park

  • geweldige natuur

Minpunten Tsitsikamma National Park

  • vochtige lucht kan wat benauwend zijn
Ultieme tip: Slaap een nachtje in een van de blokhutten. Dan heb je alle tijd om van de zonsondergang te genieten.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Tsitsikamma (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Jitske de Klijn op 14 mei 2017

Prachtige natuur en zeker een bezoek waard! Je kunt meerdere wandelingen doen. Wij hebben de Waterfall Trail gedaan (6 km). Het is voornamelijk over de rotsen klauteren en weinig wandelen. Maar heel leuk on te doen, met een prachtige waterval aan het einde. Helaas moet je wel dezelfde route terug. Ook hebben we de korte standaardroute gedaan, die zowel elke toerist neemt. Ook erg mooie uitzichten (foto).

Pluspunten Tsitsikamma National Park

  • schoon
  • prachtige natuur
  • uitdagende wandelroutes
  • dieren
Ultieme tip: Je kunt er ook kajakken.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Een met de natuur (bezocht in maart 2011)

Review geschreven door Joyce Blume-Schulte op 04 augustus 2016

Leuk wandelgebied en de natuur vond ik er prachtig. We logeerden dicht aan het strand. Wij hebben maar 1 winkel gezien, dus als je niet zonder het meest essentiële kunt, dan zul je het mee moeten nemen voordat je gaat kamperen.

Pluspunten Tsitsikamma National Park

  • betaalbaar
Ultieme tip: In de zomertijd heb ik een geweldige tijd gehad. We hebben heerlijk gewandeld en zijn in een bootje op het water geweest. Een fantastische ervaring.
Aangeraden voor: Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Het mooiste stukje van de Garden Route. (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Charlotte de Vries op 25 juli 2016

Met regenwoud bekladde bergen maken een bijna verticale duik in een woeste, woeste zee. De gitzwarte rivier kronkelt door een metershoge kloof die versierd is door lianen en zonnestralen. Watervallen ruisen om je heen en touwbruggen verbinden al het natuurpracht... Welkom in het Tsitsikamma National Park.

Er zijn verschillende wandelroutes die je naar watervallen en uitkijkpunten brengen (vanaf waar je in het juiste seizoen groepen dolfijnen en walvissen ziet). Maar je hoeft niet ver te lopen om te kunnen genieten van dit natuurpark: bij de ingang heb je al uitzicht op de wilde kustlijn.

Naast wandelen zijn er verschillende activiteiten die je kunt doen om dieper het oerwoud in te duiken. Wij hebben een tour gedaan waarbij we per kajak en raft over de donkere Storms River koersten. De Storms River is omheind door gigantische klifmuren. Soms werd de kloof zo nauw, dat we nog maar een smalle spleet zagen als we omhoog keken!

Het was zo ongelofelijk mooi! We hebben wel honderd foto's gemaakt, maar niet één vertolkte de schoonheid van de diepe kloof waar we doorheen kwamen.

8,8
9 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
nvt Wildlife
9 Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Tsitsikamma National Park

  • Leuke activiteiten
  • Zwemgelegenheid
  • Schitterende natuur
  • Makkelijke wandelroutes
Ultieme tip: Een toer door de kloof, of 'gorge' zoals die in het park wordt genoemd, mag je écht niet missen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Paradijs (bezocht in april 2016)

Review geschreven door Dette Suppers op 20 mei 2016

We hebben heerlijk geluncht aan de kast met een overweldigend uitzicht. Daarna de Mouthtrail gelopen. Een prachtige wandeling over een vlonderpad. Het was een wandeling door het Paradijs

9,6
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
10 Bereikbaarheid

Pluspunten Tsitsikamma National Park

  • prachtig
  • niet duur
  • activiteiten
Ultieme tip: Voor of na je wandeling of kanotocht heerlijk gaan eten in het restaurant wat ligt aan de kust aan het begin van de mouthtrail.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Stormsrivier, Tsitsikamma. Een stukje oeroud Afrika. (bezocht in maart 2016)

Review geschreven door Diana Bloemendal op 20 mei 2016

Tsitsikamma is een stukje Afrika waar de tijd heeft stil gestaan. Eén van de weinige plekjes waar je nog steeds oerbos kunt vinden. De wandeling over de hangbruggen is prachtig, maar er zijn talloze andere wandelingen te maken in de prachtige natuur. Het mooiste vond ik het om 's morgens vroeg bij zonsopkomst op de rotsen te gaan zitten en te genieten van de vochtige lucht van het oerbos en de beukende golven op de kliffen van de Indische Oceaan. Een plek om nooit meer te verlaten.

8,4
8 Algemene ervaring
10 Natuur
8 Stranden
8 Wildlife
nvt Overige activiteiten
8 Bereikbaarheid

Pluspunten Tsitsikamma National Park

  • Schitterende natuur
Ultieme tip: Boek ruim van tevoren bij Sanparks voor een slaapplaats want de boekingen gaan ontzettend snel. Sanparks is redelijk qua prijs en de accommodaties zijn prima ingericht.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers
Waardering door W.A Van Schoonhoven op 23 apr. 2018
8,8

9

Algemene ervaring

9

Natuur

8

Stranden

9

Wildlife

9

Overige activiteiten

9

Bereikbaarheid
Waardering door Riny Sinke op 22 apr. 2018
8,0

8

Algemene ervaring

8

Natuur

nvt

Stranden

8

Wildlife

nvt

Overige activiteiten

8

Bereikbaarheid
Waardering door Ivo van Dulken op 20 apr. 2018
8,5

9

Algemene ervaring

9

Natuur

10

Stranden

7

Wildlife

7

Overige activiteiten

9

Bereikbaarheid
Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors