Tsitsikamma Canopy Tour

Tsitsikamma Canopy Tour

door Getaway Travel

Dwars door het Tsitsikamma National Park loopt de prachtige Canopy Tour. Deze tour is een unieke vorm van eco-toerisme en je ervaart hier een geweldige combinatie van avontuur en natuur! Via kabels ontdek je op hoge snelheid het park, waardoor je een geweldig uitzicht over de hoge bomen hebt. Bovendien kom je op plekken in het bos die je zonder begeleiding nooit zou bereiken.

Tsitsikamma National Park ligt aan de kust van Oost-Kaap.

ZELF NAAR Tsitsikamma National Park?

Bekijk alle 49 reizen naar Tsitsikamma National Park

Op grote hoogte

De Canopy Tour is erg bijzonder, want je wandelt en zoeft van de ene naar de andere kant op grote hoogte. In de bossen en regenwouden van het park zijn in de hoge geelhoutbomen houten vlonders aangebracht, met daar tussen meterslange kabelbanen. De vlonders bevinden zich op een hoogte van dertig meter en de kabelbanen kunnen wel tachtig meter lang zijn!

De tour duurt ongeveer drie uur en is door de huidige gidsen zorgvuldig uitgezet, zónder de natuur te beschadigen. Zeven maanden lang heeft het Canopy Team in bomen geklommen, vlonders gebouwd en alles getest op veiligheid. De gidsen kennen de route als geen ander en weten veel te vertellen over de flora en fauna die in het national park te vinden zijn.

Kabelbaan

Uitgerust met een helm, handschoenen en een veiligheidsharnas vertrek je samen met twee gidsen naar het startplatform, waar je een ongelofelijke ervaring staat de wachten. Terwijl je op het platform even op adem komt en went aan de hoogte, controleren de gidsen de harnassen en maken ze je vast aan de kabel. Tijdens de tour gaat er een gids vooruit om je op het volgende vlonder op te vangen.

Klaar voor de sprong? De eerste kabel is 'maar' veertig meter lang, zodat je kunt wennen aan het gevoel en de snelheid. Schrik niet als de boom blijkt mee te geven; de driehonderd jaar oude bomen zijn namelijk nog springlevend en kunnen wel tegen een stootje.

Met een enorme adrenalinestoot kom je op het volgende platform aan.

Superieur uitzicht

Als de groep compleet is vertellen de gidsen het een en ander over de bomen en planten en over de vogels die op deze hoogte goed te zien zijn. Ook het uitzicht zo hoog in de bomen is super. Vanuit de hoge boomtoppen kun je over het hele park uitkijken en zie je vogels als Narina Trogon's en Knysna Loeries of zelfs het Samogo aapje langskomen.

De tocht blijft spannend doordat de kabel na elk vlonder een stuk langer wordt, wat een extra hoge snelheid oplevert. In totaal zijn er tien vlonders aangebracht waar je één voor één heen naartoe zoeft.

Het Tsitsikamma National Park ligt aan de Tuinroute, tussen Mosselbaai en Port Elizabeth.

Reizen Tsitsikamma National Park

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors