48 uur in Kaapstad (2)

48 uur in Kaapstad (2)

door Gijs Raaijmakers

Kaapstad, de 'moederstad' van Zuid-Afrika

De volgende dag werd ik om 8.30 uur opgehaald voor een Cape Peninsula-excursie. Met een busje dat plaats bood aan twaalf personen reden we richting het meest zuidwestelijke punt van Afrika. Na driekwartier rijden waren we het mooie Muizenberg en Fish Hoek gepasseerd en kwamen we aan bij de eerste stop, Boulders Beach in Simon's Town. Dit strand is erg populair vanwege een grote kolonie pinguïns die zich hier permanent hebben gevestigd.

Vanuit Simon's Town reden we enkele kilometers verder naar een klein parkeerplaatsje. Het was tijd om aan onze conditie te gaan werken. Achter de bus hing een aanhanger met een aantal mountainbikes erop. De fietsen werden klaargemaakt, de helmen gingen op en trappen maar. Het eerste stuk was bergaf dus de vaart zat er al direct in. Daarna volgden nog wat klimmetjes en afdalingen. Het eindpunt van deze spectaculaire fietsrit was het bezoekerscentrum van het Table Mountain National Park. Daar stond een welverdiende lunch op ons te wachten. Broodjes met ham, kaas, salades, fruit en vers sap. Aan alles was gedacht.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Na het eten mochten de fietsen weer op de aanhanger. Met de bus reden we naar een volgend hoogtepunt: Cape Point. Je kon sportief doen en het hele eind te gaan lopen,of je koos voor de makkelijke weg door met een kabelbaan omhoog te gaan. Ik ging voor optie 1.

Boven op de berg stond een vuurtoren en vanaf de klif had je een wijds uitzicht over de Atlantische Oceaan aan de ene kant en de Indische Oceaan aan de andere kant. Vanaf Cape Point was het maar een klein stukje rijden naar Kaap de Goede Hoop. Dit is het meest zuidwestelijke punt van het Afrikaanse continent. Onderweg moesten we wel nog even stoppen omdat er bavianen midden over de weg liepen. Het maakte hen niks uit of er iemand door moest of niet, ze gingen geen meter aan de kant en trokken zich niks aan van de automobilisten.

Bij Kaap de Goede Hoop hebben we gauw wat foto's gemaakt. Daarna moesten we snel weer de bus in want er stond nog een boottocht naar Seal Island op het programma. We waren al laat, dus geen getreuzel en opschieten graag. De route naar de haven van Hout Bay leidde ons over de Chapman's Peak Drive. Dit is een bergweg die prachtige uitzichten biedt op de oceaan en de Kaap. Deze drive is nationaal en internationaal erg geliefd. Er zijn hier dan ook verschillende autoreclames opgenomen. Een kwartiertje later dan gepland (ruim op tijd in Afrikaanse begrippen) arriveerden we bij de boot in Hout Bay. We konden nog net mee naar Seal Island.

Seal Island is een formatie van een aantal kale rotsen waar je honderden zeehonden kunt bewonderen. Spectaculair was het zeker. We voeren over een oceaan met metershoge golven. Het hek van de boot die naast de onze lag was gesloten. Later bleek waarom. Die boot was gekapseisd tijdens een storm. Het is maar goed dat we dat pas hoorden toen we weer aan wal stonden! Gelukkig hadden wij het allemaal overleefd. Met deze boottocht sloten we de tour af en werden we weer bij onze accommodaties in Kaapstad afgezet. In twee dagen heb ik de mooiste plekjes van de stad en omgeving gezien. Helaas had ik niet meer tijd dan deze twee dagen. Ik had graag nog een tijdje willen blijven in het fantastische Kaapstad, maar mijn reis gaat verder en zal me vast en zeker langs nog veel meer bezienswaardigheden van Afrika leiden. Ik ben benieuwd...

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors