Top 8 fotogenieke plekken in Zuid-Afrika

Top 8 fotogenieke plekken in Zuid-Afrika

door Yldau Otter

Kleurrijke landschappen, kuddes wild, enorme rotsformaties en uitgestrekte savannes. Zuid-Afrika is de droom van iedere fotograaf. Tijdens je rondreis door Zuid-Afrika wil je het liefst álles fotograferen, van de Big Five tot de afwisselende landschappen van het land.

Waar maak je nou precies de mooiste vakantiefoto’s in Zuid-Afrika? Maak je camera maar vast klaar, want wij nemen je graag mee naar de acht meest fotogenieke plekken van Zuid-Afrika!

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

8. Drakensberg Park

Met indrukwekkende rotsbogen, kronkelende rivieren, enorme watervallen en weelderige bossen is het Drakensberg Park een must voor fotografen. Bezoek het Drakensberg Park in de zomermaanden om de groenste bergtoppen te fotograferen, of leg de met poeder bestoven bergen in de wintermaanden vast.  

7. Valley of Desolation

Een steile bergweg voert je omhoog naar de mooiste uitkijkpunten in het Camdeboo National Park. Vooral het uitzicht over de Valley of Desolation, waar de rotskolommen wel 120 meter bovenuit steken, creëert een prachtig beeld voor de camera. 

6. Robberg Nature Reserve

Net buiten Plettenbergbaai vind je het schiereiland Robberg Nature Reserve. Tijdens een wandeling over dit schiereiland kom je langs fotogenieke landschappen en prachtige uitzichten op Plettenbergbaai.

5. Boulders Beach

Wist je dat pinguïns ook fotogeniek konden zijn? Op Boulders Beach in Simon’s Town liggen mensen en zwartvoetpinguïns samen op het strand. We durven te wedden dat je hier de leukste selfie van je reis maakt!

4. Tafelberg

Op een hoogte van 1.086 meter kijk je uit over Kaapstad. Het adembenemende uitzicht vanaf de Tafelberg verdient zonder twijfel een prominent plekje in je fotoalbum!

3.  Kruger National Park

Het spotten en fotograferen van de Big Five is een must voor iedereen die op vakantie naar Zuid-Afrika gaat. Breng een bezoekje aan het Krugerpark en probeer de leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard voor je lens te krijgen!

2. Bo-Kaap, Kaapstad

In Kaapstad mag je een bezoekje aan Bo-Kaap niet overslaan. Met groene, gele, roze en oranje huisjes, is dit waarschijnlijk de meest gefotografeerde wijk van de stad!

1. Blyde River Canyon

De Blyde River Canyon is misschien wel de meest fotogenieke plek in Zuid-Afrika. Deze spectaculaire kloof van maar liefst dertig kilometer maakt deel uit van de Panoramaroute. Hier móet je stoppen voor een Kodakmomentje!

Heb jij zin gekregen om Zuid-Afrika te fotograferen? Bekijk dan hier het aanbod aan rondreizen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors