Stompie gooien mag niet meer

Stompie gooien mag niet meer

door Getaway Travel

Rokers afkomstig uit Western Cape moeten waarschijnlijk beter gaan opletten waar ze hun sigarettenpeuken laten slingeren. Premier Ebrahim Rasool kondigde woensdag 15 februari aan dat Richard Dyantyi, de locale minister van Huisvesting, een plaatselijke verordening heeft opgesteld tegen het zogenaamde 'stompie gooien'. De nieuwe wet zal op donderdag 16 februari aan alle gemeenten worden gepresenteerd.

De verordening maakt het verboden voor rokers om brandende sigarettenpeuken uit hun autoraam te gooien. Wie deze regel overtreedt zal dan ook een boete kunnen verwachten.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Premier Rasool sprak hierover op een korte persconferentie waarin hij meedeelde dat de regio's: Overberg, Cape Winelands en Wolseley de afgelopen weken zware brandschade op hebben gelopen. Als het wetsvoorstel wordt doorgevoerd zal er een tolvrije weg worden aangelegd waar de inwoners van Western Cape het kentekennummer van de auto's kunnen noteren waarvan de bestuurders hun stompie gooien. Vervolgens kunnen deze bestuurders worden aangegeven.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors