Verkeersborden in Zuid-Afrika

Verkeersborden in Zuid-Afrika

door Getaway Travel

In Zuid-Afrika waarschuwen ze je werkelijk óveral voor. Je wordt op de kleinste en meest absurde 'gevaren' geattendeerd. Langs de weg, zowel middenin de stad als in the middle of no where, vind je dan ook een hoop gekke verkeersborden.

Zo zijn er borden die je aanraden om onder je auto te kijken voor pinguïns en krijg je bij het zebrapad uitleg om over te steken.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Rolstoel

Ga je met je oma op vakantie? Houd haar dan stevig vast, want op deze heuvels raakt ze de controle over haar rolstoel zo kwijt.

In het Greater St Lucia Wetland park waarschuwen ze je alvast voor de gevaren die de stijle heuvels met zich meebrengen.

Niet zo gek ook, want in het park leven krokodillen…

Gevaarlijke vrouwen

Bij het zien van dit bord denk je misschien dat de Zuid-Afrikaanse vrouwen gevaarlijk zijn, maar dat is niet waarvoor je gewaarschuwd wordt.

Dit bord in Knysna waarschuwt je voor de onbeveiligde waterrand.

Maar, ruzie met je vriendin kan je beter niet hier krijgen.

Pinguïns

Boulders Beach bij Kaapstad is hét strand van de pinguïns. Je kunt hier van alles doen zoals picknicken, zwemmen en surfen als je maar let op de dieren.

De pinguïns zijn aardig bijdehand en zien het strand echt als hún thuis. Ze zijn niet bang voor mensen en komen dan ook wel naar je toe. Aai ze maar niet, want deze brompotten willen je nog wel eens pikken met hun snavel.

Omdat de pinguïns zo gewend zijn aan de mensen om hen heen zoeken ze nog wel eens de schaduw op naast of onder een auto. Check dus even onder je auto voordat je weg rijdt.

Toiletteren

Dit bord vind je boven een urinoir in Kaapstad. Blijkbaar hebben ze in het verleden wat problemen gehad met het 'verkeerd' gebruiken van het urinoir.

Grappenmakers vinden het bord nog wat onduidelijk, zo wordt er gesuggereerd dat er een haai in het urinoir zwemt en dat je je pantoffels niet door mag spoelen…

God's Window

Nee, je bent hier niet aan de hemelpoort beland. Als je in het Blyde River Canyon Natuur Reservaat bent, mag je een bezoekje aan het beroemde uitkijkpunt niet missen.

Vanaf dit uitkijkpunt kan je op dagen met een heldere lucht over het Kruger National Park kijken en de grens van Mozambique.

Dit uitkijkpunt heet God's Window en het bord slaat natuurlijk op het achterlaten van afval.

Dung Beetles

Dit soort borden kom je niet in je autotheorie boek tegen... In het Addo Elephant Park nemen ze het beschermen van de diersoorten wel erg serieus.

Automobilisten moeten in dit park voorrang geven aan mestkevers en mogen niet over olifantenpoep rijden. Die bevat namelijk eitjes van de kevers. Dus… goed opletten tijdens het rijden en om de 'hoopjes' heen rijden!

Stoplicht

Voor de dummies onder ons: voordat je het zebrapad oversteekt moet je eerst op het knoppie drukken.

Ook in het verkeer zie je de Nederlandse invloeden terug, hierbij als uitleg voor het oversteken.

De verkeersregels zijn in Zuid-Afrika hetzelfde: wachten tot het verkeer stopt en oversteken, maar dan wel vinnig doorstappen.

Verliefd

De eigenaar van dit restaurant in Hartebeespoort Dam in Pretoria ziet de klachten al aankomen en dus waarschuwt hij de klanten maar van te voren: de ober is verliefd, dus waarschijnlijk duurt het wel even voordat je geholpen wordt.

Even bellen en wachten maar…

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors