Surfen Durban

Surfen Durban

door Getaway Travel

Durban en omgeving hebben een echte surfcultuur die zich zeker mag meten met surfmekka's als Australië en Hawaii. Verschillende wereldberoemde surfers komen hiervandaan, zoals Shaun Thomson en Max Wetland. In Durban komen veel surf dudes and girls om te 'cranken' en te 'floaten'. Op veel muren zijn surfschilderingen en graffiti veranderd in 'bombs' en 'tubes'. Je kunt er vele soorten surfkledingmerken kopen en er vinden grote surfevenementen plaats als 'Gunston 500'.

Durban staat bekend om de brede stranden en uitstekende golven door de zuidwesten wind.

ZELF NAAR Durban?

Bekijk alle 42 reizen naar Durban

Beste surfstranden

Sta je als 'grommet' - beginneling - nog niet helemaal stabiel op je plank, probeer dan South Beach en Addington. Ben je wat zekerder ga dan naar de populaire stranden New Pier, Snake Park en North Beach. Cave Rock, ten zuiden van Durban, is de beruchte spot voor de echte professionals. Deze plek is wereldberoemd onder die-hard surfers.

Ga je liever naar wat rustigere stranden? Trek dan naar het noorden naar Battery en Tekweni. De beste tijd om te surfen in Durban is de Zuid-Afrikaanse winter, van april tot augustus, en dan het liefst voor 11 uur 's ochtends.

Durban ligt aan de kust van KwaZulu-Natal.

Reizen Durban

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors