Saint Lucia
9,8
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
8,5 Restaurants
10,0 Veiligheid
10,0 Stranden

Saint Lucia

door Getaway Travel

Het gigantische Lake St Lucia ligt in het midden van het iSimangaliso Wetland Park en is een van grootste zoetwatermeren van Afrika. Maak je een trip over het meer dan zie je duizenden flamingo's, pelikanen, waadvogels en andere watervogels. Maar hier leven ook zo'n 1.500 nijlkrokodillen en 900 nijlpaarden. Het is de grootste concentratie nijlpaarden en krokodillen van Zuid-Afrika. Je zult er gegarandeerd een paar zien.

Spectaculaire wilde dieren

Van juni tot september zwemmen elk jaar de indrukwekkende zuidkapers - oftewel Australische walvissen - langs de kust. Deze worden begeleid door scholen walvishaaien en dolfijnen, die op weg zijn naar hun voedselgronden in Antarctica. Op zoek naar meer avontuur? Dan kun je genieten van spectaculaire wilde dieren in de wildreservaten rond de meren. Talloze soorten antilopen, giraffes, luitpaarden, buffels, neushoorns en olifanten zijn te spotten vanuit je veilige auto of, met wat meer lef, te voet.

ZELF NAAR Saint Lucia?

Bekijk alle 61 reizen naar Saint Lucia

Het plaatsje Saint Lucia is een populaire bestemming en stroomt in vakanties vaak over van de toeristen. Er is dan ook een variëteit aan accommodaties en andere horeca. Vanuit het grootste resort, St Lucia Estruary, worden diverse tours aangeboden om het iSimangaliso Wetland Park te ontdekken.

Vissersparadijs

St Lucia is een waar vissersparadijs waar je uitstekend allerlei soorten vissporten kunt beoefenen, zoals rotsvissen, kitevissen en surfvissen. Een sport die steeds populairder wordt in deze regio is het vliegvissen in zout water. Klim op de rotsen en werp je hengel uit over het diepe water. Een goede spot voor 'fly fishing' is Sodwana Bay.

Het kan belangrijk zijn om je bij het vliegvissen steeds te verplaatsen, omdat de omstandigheden snel kunnen veranderen. Per boot is vliegvissen daarom een stuk aangenamer dan staand vanaf de oevers!

St Lucia ligt in KwaZulu-Natal, aan de kust in het iSimangaliso Wetland Park.

Reizen Saint Lucia

Meer Saint Lucia

Reviews Saint Lucia

Prachtige nijlpaarden in een prachtig park (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Karen Boerma op 18 december 2016

Saint Lucia, bekend om het waterreservaat. We deden een tour met een gedreven gids die ons prachtige verhalen vertelde. De nijlpaardenfamilies lagen her en der en sliepen vooral. En ineens begonnen ze te spelen, wat een geluk. De gids bleef expres langer, wat ons mooie foto's opleverde.

Ultieme tip: Geniet van de nijlpaarden en je bent ook slecht een 45 minuten verwijderd van Hluhluwe park en bv Phinda game reserve.
Aangeraden voor: Stellen

Paar dagen in een B&B. Zeer gastvrije mensen in veilig dorp, prachtige natuur (bezocht in november 2006)

Review geschreven door Luuk Knol op 05 juli 2016

Natuurpark, wandeling langs strand, boottochtje. Gastvrij, we hebben daar een paar hele leuke relaxte dagen doorgebracht, bij een comfortabele B&B met vriendelijke mensen, in een veilig dorp.

9,7
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
8 Restaurants
10 Veiligheid
10 Stranden

Pluspunten Saint Lucia

  • Veilig
  • rustig
  • veelsoortige natuur
  • strand
Ultieme tip: Mooie wandeling langs de zee, boottocht op de rivier
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors