Wilderness National Park Jouw vakantie naar Zuid-Afrika begint hier!

Wilderness National Park

door Getaway Travel

Langs de kust van West-Kaap ligt het Wilderness National Park. Vlakbij Knysna en in het hartje van de Garden Route heeft dit park een mooie locatie langs de kust van de Indische Oceaan verworven. Het Wilderness National Park wordt omringd door het uitgestrekte nationale merengebied en bevat zelf vijf rivieren en vier meren. Door de ligging aan de kust leven in dit park liefst 79 van de bijna 100 soorten watervogels die in Zuid-Afrika voorkomen.

Watersport

Maar niet alleen vogels vinden hier hun zomerverblijf. Het gebied is ideaal voor windsurfers of om met een zeilboot te doorkruisen. Om de natuur niet al te veel te belasten, kun je niet overal je favoriete watersport beoefenen. In Langvlei en Rondevlei worden alleen kano's en roeiboten toegelaten. Door het park kronkelt de Touw-rivier waarlangs je rustige plekjes zult vinden om een hengel uit te slaan. Hier heb je grote kans om zalm, kabeljauw of witte stompneus te vangen.

ZELF NAAR Wilderness National Park?

Bekijk alle 4 reizen naar Wilderness National Park

Wil je het schilderachtige landschap rond Wilderness nader verkennen? Ga dan mee met de Kingfisher Trail, die je een dag lang door het gebied van de Touw-rivier leidt. Een hike-tocht door de bossen is ook zeker een aanrader.

Fauna

Voor grote aantallen zoogdieren kun je een bezoek aan dit gebied beter van je agenda schrappen. In de duingebieden leeft de grysbok en wanneer je verder het park intrekt kun je in de wouden een baviaan, penseelzwijn of groene meerkat tegenkomen. Daarentegen is het park een paradijs voor gevleugelde waterliefhebbers. De helft van alle ijsvogelsoorten in Zuid-Afrika heeft in het Wilderness National Park z'n thuishaven gevonden. Een fraai exemplaar is de kleurrijke reuzenijsvogel.

Volg de N2 en rijd vanuit Knysna voorbij het natuurreservaat Groenvlei. Het rustkamp van het Wilderness National Park ligt rechts, ongeveer 800 meter voorbij de afslag Eilandvlei. Op de website van Wilderness National Park vind je meer over de fauna en andere praktische informatie.

Reizen Wilderness National Park

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors