Cape of Good Hope Nature Reserve

Cape of Good Hope Nature Reserve

door Getaway Travel

Cape of Good Hope, oftewel Kaap de Goede Hoop, is het beroemde schiereiland ten zuiden van Kaapstad waar menig schip door de harde wind en sterke stroming is gezonken. De eerste Europeaan die het presteerde rond de kaap te varen, Bartolomeu Dias, noemde dit punt dan ook 'Cabo Tormentoso': Stormkaap.

Zuidelijke punt

Dias was op zoek naar een nieuwe vaarroute naar India en vond deze uiteindelijk om de zuidelijke punt van Afrika. Later werd dit punt 'Cabo de Boa Esperança', Kaap de Goede Hoop. Lang werd gedacht dat dit het allerzuidelijkste puntje van heel Afrika was, maar dit ligt 220 kilometer naar het oosten en heet Cape Agulhas.

ZELF NAAR West-Kaap?

Bekijk alle 136 reizen naar West-Kaap

Maar op Cape Point, helemaal onderaan het Cape of Good Hope Nature Reserve, staat wel de grootste vuurtoren van het land om de schepen de weg te wijzen.

Flora en fauna

Het Cape of Good Hope Nature Reserve is een mooi natuurgebied met een grote variëteit aan flora en fauna. Hier leven onder andere bavianen, zeehonden, rode hartebeesten, bontebokken, zebra's, elanden en meer dan 260 vogelsoorten. Je maakt hier fantastische wandelingen langs verlaten stranden en door de schitterende natuur. Bij Buffelsfontein Visitors Centre zijn er diverse kaarten met routes te krijgen.

Wandelen is de mooiste manier om te genieten van dit natuurreservaat, maar mocht je je toch liever laten vervoeren, rijdt dan met de funicular railway mee. Die gaat van het aanwezige restaurant naar de oude vuurtoren uit 1860. Deze vuurtoren was vaak zo door mist omgeven dat ze een nieuwe hebben gebouwd op Dias Point.

Boulders Beach

Wanneer je naar het Cape of Reserve rijdt, kom je langs Boulders Beach. Hier leven zo'n drieduizend Afrikaanse pinguïns. Je kunt ze niet alleen van een afstandje bekijken, maar zelfs met ze in zee. De dieren stinken alleen een beetje, dus te lang met hen in het water is niet echt een aanrader. Boulders Beach is ontzettend populair onder gezinnen en tijdens vakanties kan het hier erg druk worden.

Het Cape of Good Hope Nature Reserve ligt ten zuiden van Kaapstad en is via de M4 te bereiken. Op de website van Cape of Good Hope Nature Reserve vind je meer over de route en andere praktische informatie.

Reizen West-Kaap

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors