Vier redenen om het Addo te verkiezen boven het Kruger

Vier redenen om het Addo te verkiezen boven het Kruger

door Charlotte de Vries

Als je voor het eerst op rondreis gaat door Zuid-Afrika, denk je waarschijnlijk direct aan het enorme Krugerpark. Je wil leeuwen horen brullen en olifanten zien rondbanjeren. Maar is het al in je opgekomen dat er nog veel meer natuurparken zijn waar je al je safarifantasieën kunt waarmaken?

Neem bijvoorbeeld het Addo Elephant National Park. Anders dan dat de naam doet vermoeden spot je hier niet alleen maar olifanten: in dit knusse park ontmoet je de volledige Big Five. Tijdens een korte rondreis is het Addo misschien een handigere bestemming dan het Kruger. Tijdens een langere reis moet je eigenlijk naar beide. Benieuwd waarom? Lees hier vier redenen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

1. Klein maar fijn

Het Krugerpark is ongeveer twintig keer zo groot als het Addo en klinkt daardoor misschien interessanter, maar dat is het niet per se. De wilde dieren hebben hier namelijk meer bomen en bossen om zich in te verstoppen dan in het veel kleinere Addo. Als je graag de Big Five wil spotten of op zoek bent naar enorme kuddes olifanten, kan je daarom beter naar het Addo.

2. De hele Big Seven

Het Addo is het enige natuurpark in Zuid-Afrika dat beschikt over een kustlijn. Hier leeft dus niet alleen de Big Five, maar graast, jaagt en zwemt de volledige Big Seven. De zwemmers in dit lijstje zijn de monsterlijke witte haai en de walvis. In het Addo maak je dus een waanzinnige safari op het land én op zee!

3. Ook voor budgetreizigers

Natuurlijk is er veel geld nodig om wildreservaten te behouden en zijn parkentrees, gids- en safarikosten meestal erg hoog. Je kunt je wel voorstellen dat je voor het Krugerpark, dat zo groot is als de Benelux, een stuk meer moet neerleggen dan voor het Addo. De budgetreizigers onder ons vinden het vast fijn om te weten: het totale kostenplaatje voor het Addo scheelt ongeveer de helft!

4. Het is toch onderweg

Hoogst waarschijnlijk rijd je tijdens je vakantie naar Zuid-Afrika de Garden Route af: de schitterende kustroute tussen Kaapstad en Port Elizabeth. In dat geval hebben we goed nieuws voor je. Het Addo ligt namelijk op ongeveer een halfuurtje rijden vanaf Port Elizabeth! Dat klinkt toch beter dan de zestien uur die je doet over de rit van deze stad naar het Krugerpark?

Wil jij op safari in Zuid-Afrika? Check hier de beste reisdeals.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors