Strandloper Hiking Trail

Strandloper Hiking Trail

door Getaway Travel

De Wild Coast staat bekend om haar bijzondere wandelroutes. Daar is de Strandloper Hiking Trail er één van. Deze route begint in de omgeving van Kei Mouth. Vanaf daar kom je langs verschillende dorpen, zoals Morgan Bay, Haga Haga en Jikeleza Route. De route eindigt in Gonubie. De wandeling beslaat zo'n zestig kilometer. De meeste wandelaars doen er vijf dagen over.

Overnachten onderweg kan vier verschillende in hutten. Kamperen op het strand is verboden, maar veel van de hotels aan het strand beschikken wel over een kampeerterrein.

ZELF NAAR Wild Coast?

Bekijk alle 6 reizen naar Wild Coast

Scheepswrakken

Tijdens een wandeling langs de kust kom je veel scheepswrakken tegen. Zo is er bij Bead Beach in Double Mouth in 1608 een schip met de naam Santo Espirito vergaan. Er zou nu op het strand nog altijd Ming porselein te vinden zijn afkomstig van dit schip. Behalve de scheepswrakken en ongerepte natuur, kun je aan de Wild Coast ook veel verschillende soorten vogels zien.

Walvissen spotten

Veel spectaculairder zijn natuurlijk de walvissen die je kunt zien vanaf het land gedurende de wintermaanden. De scholen sardientjes die dicht bij de kust zwemmen, trekken niet alleen zeehonden aan, maar ook dolfijnen, Australische walvissen - zuidkapers - en bultrugwalvissen. Er zijn uitkijkpunten langs de kustlijn, zoals de kliffen bij Coffee Bay en bij Morgan Bay.

Reizen Wild Coast

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors