Loftus Versfeld Stadion

Loftus Versfeld Stadion

door Getaway Travel

Het Loftus Versfeld Stadion is het leukst gelegen stadion tijdens het WK Voetbal 2010 in Zuid-Afrika. Weliswaar ligt het net iets buiten het officiële centrum van Tswane, zoals Pretoria tegenwoordig ook wel heet. Maar wie wil er na een wedstrijd nou een biertje drinken bij de rechtbank, de presidentsvilla of één van de vele regeringsgebouwen?

Oudste stadion

Veel belangrijker voor voetbalfans is uitgaanscentrum Hatfield. En laat die wijk nu juist op nog geen kilometer van het stadion liggen. Vanuit het stadion duik je dus zo de kroeg in om de overwinning te vieren of je verlies te verdrinken.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Deze sfeervolle ligging dankt het Loftus Versfeld Stadion vooral aan zijn leeftijd. Het is één van de oudste sportstadions van Zuid-Afrika. Al zie je dat er door talloze renovaties niet aan af.

Al in 1903 verrees op de plek, die toen nog aan de rand van de stad lag, een stadionnetje voor 2000 toeschouwers. De eerste betonnen constructie volgde een paar jaar later, in 1923. Na de Tweede Wereldoorlog breidde het stadion, dat voornamelijk voor rugby werd gebruikt, steeds verder uit.

In 1977 besloot men het stadion dan toch maar eens wat rigoureuzer te verbouwen. Een geheel nieuwe sporttempel voor rugbyclub Blue Bulls verrees. In de 33 jaar hierna werden alle vier tribunes bovendien nogmaals herbouwd.

Mamelodi Sundowns

Na de afschaffing van apartheid vestigde zich ook voetbalclub Mamelodi Sundowns zich in het stadion. De belangrijkste voetbalclub uit de administratieve hoofdstad van Zuid-Afrika is een belangrijke speler in de nationale competitie. De Sundowns strijden jaar in jaar uit mee om de titel. In 2006 en 2007 won de club uit Tswane het nationale kampioenschap zelfs.

De afgelopen twee jaar ging de titel bovendien naar Supersport United gegaan, de andere club uit Pretoria.

Een uitbreiding van het stadion was dan ook niet nodig. Het stadion van de populaire club was met 45.000 plekken al groot genoeg. En door alle opknapbeurten uit het verleden was het oudste stadion van het WK 2010 uiteindelijk juist ook het modernst van de bestaande stadions. Er hoefde dus maar weinig te gebeuren om het stadion te laten voldoen aan de strenge FIFA-eisen.

Het stadion was daardoor ook zonder problemen gereed voor de Confederations Cup in juni 2009.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors