Nelson Mandela Bay Stadion, WK voetbal 2010

Nelson Mandela Bay Stadion, WK voetbal 2010

door Getaway Travel

Port Elizabeth mag dan geen club hebben in de hoogste nationale voetbalcompetitie, de stad heeft sinds kort wel een spiksplinternieuw megastadion. Met de naam van de grootste nationale icoon nog wel: Nelson Mandela. Het hypermoderne stadion zal tijdens het WK Voetbal 2010 onder meer het toneel zijn van de strijd om de derde en vierde plaats.

North End Lake

Het Nelson Mandela Bay Stadion biedt plaats aan 48.000 voetbalfans - 44.000 na het WK 2010. Het stadion ligt wat buiten de stad, op twee kilometer van de kust, aan het water van het North End Lake. Toch is het voor voetbalfanaten erg goed bereikbaar. Het stadion ligt aan de belangrijke N2-snelweg die van Durban naar Kaapstad leidt.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Prijskaartje van 200 miljoen euro

Speciaal is vooral het dak van het stadion. Dat is zo ontworpen dat het de beruchte rukwinden vanaf zee bij Port Elizabeth het hoofd kan bieden. De aluminium bedekking van de tribunes ziet er dus niet allean futuristisch uit, ze is dat ook!

Aan dit alles hangt echter wel een prijskaartje. De bouw van het stadion kostte uiteindelijk zo'n 200 miljoen euro, vele malen meer geld dan de geschatte kosten.

Confederations Cup

Het stadion zou in de plannen van de FIFA ook het toneel hebben gevormd van enkele wedstrijden om de Confederations Cup in juni 2009. De bouw van het stadion begon daarom al in 2006. Het organisatiecomité blies deze plannen echter af uit angst dat de bouwdeadline van maart 2009 niet zou worden gehaald.

Dit bleek een goede inschatting. Het stadion opende pas op 7 juni zijn deuren, pal voor de Confederations Cup in diezelfde maand. Toch was het Nelson Mandela Bay Stadion wel het eerste nieuwe WK 2010 stadion dat af is.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors