Free State Stadion

Free State Stadion

door Getaway Travel

Het Free State Stadion in Bloemfontein is dicht op twee hoeken na. Rechts en links van de hoofdtribune zitten kleine opening om wat frisse lucht door te laten. Dat is in de zomermaanden in de hoofdstad van de Free State geen overbodige luxe. Het kan hier in het hart van Zuid-Afrika 's zomers snikheet worden.

Vodacom

Maar de zomermaanden vallen in Zuid-Afrika rond de Kerst. Het WK Voetbal 2010 vindt echter plaats in hartje winter. Je zult dus met een warme muts op naar de avondwedstrijden moeten. Want zo warm als het in de zomer is, zo akelig guur kan het in de winter zijn in het Free State of Vodacom Stadion. De temperatuur daalt 's avonds tot dicht bij het nulpunt.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Het stadion dat zowel de naam van zijn provincie als van Zuid-Afrika's grootste telecom provider draagt, zal zowel wedstrijden in de poulefase van het WK 2010 huisvesten als één achtste finale.

Om hiervoor in aanmerking te komen moest de capaciteit stevig worden uitgebreid. Het stadion werd rigoureus opgeknapt en gemoderniseerd. Bovendien kwam er een extra ring op de tribunes. Daardoor kunnen tijdens het WK 2010 niet 38.000 maar 48.000 toeschouwers plaatsnemen in het stadion.

Sportgek Bloemfontein

Zoals vaak in Zuid-Afrika deelt ook voetbalclub Bloemfontein Celtics zijn stadion met de plaatselijke rugbytrots. De Free State Cheetahs spelen voor en na het WK Voetbal 2010 in het Free State Stadion hun thuiswedstrijden in de nationale rugbycompetitie.

Bloemfontein staat bekend als één van de meest sportgekke steden van Zuid-Afrika. Het publiek is er bloedfanatiek. De supportersgare van de Bloemfontein Celtics hebben een wijdverbreide naam, ook al doet hun club zelden werkelijk mee om de nationale titel. De club is een gedegen subtopper.

Confederations Cup

Het voor zo'n twintig miljoen euro opgeknapte stadion staat aan de rand van het centrum van Bloemfontein en dus middenin de stad. Dat doet een hoop goeds voor de sfeer voor en na de wedstrijd. Pubs en bars bevinden zich op steenworpafstand van de voetbaltempel. Dat ontdekten ook de fans die in juni 2009 afkwamen op de Confederations Cup. En zij deden er hun voordeel mee.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors