Moses Mabhida Stadion, WK voetbal 2010

Moses Mabhida Stadion, WK voetbal 2010

door Getaway Travel

Het is een reusachtige constructie vlak achter de boulevard van Zuid-Afrika's populairste strand. In het oog springt meteen de 350 meter lange triomfboog over het Moses Mabhida Stadion in Durban. Een kabelbaan voert je er langs. Op het hoogste punt hang je 106 meter boven het groene veld en kijk je uit over de Indische Oceaan.

Sport aan het strand

Het stadion dat op het moment in Durban verrijst, moet met de kabelbaan ook na het WK Voetbal 2010 een toeristische attractie blijven. Voor de bouw werd het oude King Park Stadion in het gelijknamige sportcomplex in 2006 afgebroken.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

De nieuwe sporttempel zal het centrum worden van dit complex, waar ook het ABSA Sport Stadion staat. Via wandelroutes en speeltuinen staat het sportterrein in verbinding met het drukste strand van Zuid-Afrika een paar honderd meter verderop.

Halve finale

Het Moses Mabhida Stadion is met 80.000 plaatsen na het Soccer City Stadion in Johannesburg het grootste stadion van het WK 2010. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat één van de twee halve finales zich zal afspelen onder de immense ijzeren boog met kabelbaan. Verder zullen er ook veel poulewedstrijden en een achtste finale worden gespeeld.

Held van Durban

Het stadion is vernoemd naar de antiapartheidsactivist Moses Mabhida. Hij werd in 1923 geboren nabij Pietermaritzburg, iets landinwaarts van Durban. Mabhida was erg actief binnen de Zuid-Afrikaanse communistische partij SACP. Deze partij was onderdeel van de wereldberoemde verzetsorganisatie ANC. Mabhida schopte het zelfs tot de leider van de SACP.

In 1963 vroeg ANC-kopstuk Oliver Tambo hem mee te helpen bij het opzetten van een gewapende vleugel van het ANC. Mabhida stemde toe. Umkhonto we sizwe, zoals de groepering heette, stond onder leiding van de latere Nobelprijswinnaar en Zuid-Afrikaanse president Nelson Mandela. Mabhida bereikte door zijn verzet tegen het racistische apartheidsregime een ware heldenstatus in Zuid-Afrika en vooral in de omgeving van zijn geboorteplaats.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors