Mbombela Stadion

Mbombela Stadion

door Getaway Travel

Het Mbombela Stadion is in balans met zijn omgeving. Het stadion, zeven kilometer buiten de stad Nelspruit in het noordoosten van Zuid-Afrika, is ontworpen met de diermotieven van het wereldberoemde Kruger Park in het achterhoofd. Het stadion zal tijdens het WK Voetbal 2010 alleen dienst doen als toneel voor vier poulewedstrijden in de eerste ronde van het toernooi.

Zebra en giraffe

De pijlers waarop de tribunes rusten lijken op de nekken van giraffen met daarop het hoofd. De tribunes zelf zullen, als het stadion eenmaal af is, een zebramotiefje dragen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Nelspruit is dan ook bekender vanwege de wilde dieren in de regio dan om voetbal. De hoofdstad van de provincie Mpumalanga heeft geen club in de hoogste divisie van de Zuid-Afrikaanse voetbalcompetitie. Het Kruger Park op een uurtje rijden is echter één van de absolute toeristische hoogtepunten van Zuid-Afrika.

Safari tussen de wedstrijden door

Nelspruit lijkt daarom ook juist hier op in te zetten tijdens het WK 2010. De stad adverteert met de mogelijkheid tot een safari tussen de WK-wedstrijden door. Even een leeuw of een olifant spotten, en daarna weer de voetbalarena in.

Voetbal, rugby en andere sporten

Met het gloednieuwe stadion krijgt Nelspruit voor het eerst in de stadsgeschiedenis een voetbalstadion dat geschikt is voor (inter)nationale topwedstrijden. Een stadion bovendien dat plek biedt aan niet minder dan 46.000 voetbalfans.

Het enige wat echter dus ontbreekt, is een topvoetbalteam.

Helaas ziet het er achter niet naar uit dat binnen afzienbare tijd in Nelspruit een voetbalteam zal opstaan dat in de top van de nationale competitie kan meedraaien. Om het risico te ondervangen dat het stadion daardoor na het WK 2010 in verval raakt, is besloten het Mbombela Stadion te ontwerpen als een multifunctioneel sportcomplex, waarin ook rugbywedstrijden zullen plaatsvinden en andere sporten kunnen worden beoefend.

Veel mensen op een kleine plek

Het Mbombela Stadion belooft, als we de naam mogen geloven, tijdens het WK 2010 in ieder geval vol te zitten. Mbombela betekent namelijk in de lokale taal siSwati: veel mensen op een kleine plek. En dat is wat je wilt natuurlijk in een voetbalstadion.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors