Peter Mokaba Stadion

Peter Mokaba Stadion

door Getaway Travel

Polokwane is één van de weinige plekken waar de nachten tijdens het WK 2010 zwoel zullen zijn. In de noordelijkste stad van Zuid-Afrika koelt het ook in de winter betrekkelijk weinig af. Het zal dus lekker toeven zijn in het Peter Mokaba Stadion in de hoofdstad van de volslagen voetbalgekke provincie Limpopo.

Pietersburg

Relatief gezien telt Limpopo de meeste voetballers van Zuid-Afrika. Het enthousiasme over het WK 2010 was dus groot in de provincie. De organisatie kon er simpelweg niet omheen hier ook een stadion te bouwen.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Dat stadion verrijst momenteel vijf kilometer buiten het stadscentrum van Polokwane, dat vroeger Pietersburg heette. Het stadion is desalniettemin gemakkelijk te bereiken voor de 46.000 voetbalfans die er in passen.

Het zal helaas alleen worden gebruikt in de poulefase of eerste ronden van het WK 2010.

Boabab boom

De constructie van het gloednieuwe stadion baseert zich op die van de Boabab boom die veel voorkomt in Limpopo. De boom die ook wel symbool staat voor zuidelijk Afrika heeft een brede maar takloze stam en verbreed zich snel aan de top.

Zo moet je het stadion ook zien. Het zwaartepunt bevindt zich onder het veld. De ijzeren constructie loopt vervolgens snel breed uit en houdt de top van tribunes bij elkaar.

Overigens is alleen de hoofdtribune overdekt.

Peter Mokaba

Het nieuwe megastadion verrijst naast de plek waar eerst het veel bescheidenere oude Peter Mokaba Stadion. Mokaba was een antiapartheidsstrijder uit de Limpopo provincie.

Het oude Peter Mokaba Stadion kende maar één betonnen tribune. Met gras begroeide hellingen vormden de overige drie stadionzijden.

Didier Drogba

De bescheiden omvang maakt de historie van het stadion niet minder imposant. Zuid-Afrika speelde er meerdere belangrijke wedstrijden. Onder meer die tegen Ivoorkust in 2001. In deze wedstrijd maakte de Afrikaans voetballer van het jaar in 2006, Didier Drogba, zijn debuut voor zijn land. Hij verloor met 2-1 van Zuid-Afrika. Uiteraard hopen de inwoners van Polokwane vol vuur op een terugkeer van deze ster naar hun stad in 2010.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors