Top 5

De meest spectaculaire uitzichten van Zuid-Afrika

door Getaway Travel

5. Kompasberg, Oost-Kaap

31.7572° S, 24.5394° E

Wanneer je na ongeveer twee uur klimmen de piek van de Kompasberg bereikt, ben je de spierpijn alweer vergeten. Deze berg is met 2500 meter de hoogste van de Oost-Kaap en stijgt uit boven de droge en verlaten Karoo-vlaktes. De sereniteit die je op de piek tegemoet komt is overweldigend. Om deze onevenaarbare uitkijk op de halfwoestijn vanaf de Kompasberg te zien heb je eerst toestemming nodig van de landeigenaar.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

4. Chapman's Peak, West-Kaap

34.0872° S, 18.3606° E

De autoweg Chapman's Peak Drive leidt je negen waanzinnige kilometers door de bijna verticale kust tussen Noordhoek en Hout Bay. Bergen van honderden meters hoog storten hier in de ruwe Atlantische Oceaan, waar je in het juiste seizoen walvissen spot. Er zijn verschillende picknickplekken langs de kustroute waar je beschikt over een schouwspel van dramatische kliffen, ruige golven en rustige baaien.

3. Amphitheatre, KwaZulu-Natal

28.7667° S, 28.9000° E

Met een beetje doorzettingsvermogen en een redelijke conditie beklim je een van de meest indrukwekkende formaties van de noordelijke Drakensbergen. Het Amphitheatre staat bekend om haar wonderbaarlijk symmetrische rotswand en lange, platte dak. Op een hoogte van 1200 meter, 3000 meter boven de zeespiegel, verken je de groene vallei en ronde pieken van het berggebied. In de tussentijd hoor je het water stromen van de Tugela Falls die met 948 meter de hoogste waterval is van Afrika.

2. Tafelberg, West-Kaap

33.9573° S, 18.4031° E

Waar je je ook bevindt in Kaapstad, de iconische Tafelberg torent met 1086 meter hoogte boven de hele stad uit. In de zomer draperen er vaak dikke mistlagen over haar platte dak die in de lucht verdwijnen wanneer ze over de rand waaien. Met een kabelbaan of een paar stevige bergschoenen en liefst met helder weer stijg je naar dit hoge plateau. Daar vind je een zee van bloemen, cavia-achtige dassies en een fenomenaal uitzicht. Je kijkt uit over de pastelgekleurde stad, haar haven, het historische Robbeneiland en het bergachtige zuiden tot aan Cape Point.

1. God's Window, Mpumalanga

24.4914° S, 30.7597° E

Een koor van sluitergeluiden komt je tegemoet wanneer je de laatste treden naar het populairste uitzichtpunt van heel Zuid-Afrika bestijgt. Het zogeheten God's Window doet zijn naam eer aan. Kliffen dalen een drastische 700 meter neer in het Zuid-Afrikaanse laagveld, waar je een panorama staat te wachten van een van de grootste kloven ter wereld. De ronde bergen en donkergroene rivier van de enorme Blyde River Canyon strekken zo'n 33 kilometer voor je uit. Met helder weer zie je in de verte zelfs het beroemde Kruger Park.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors