De 5 leukste hikes op Mauritius

De 5 leukste hikes op Mauritius

door Maurice Kosterink

Bij Mauritius denk je aan parelwitte stranden, een azuurblauwe zee en palmbomen die met de wind meedansen. Maar denk je ook aan ongerepte natuur? Vulkanische bergen die de wolken kietelen, rivieren die zich een weg door ravijnen banen en wilde watervallen die van grote hoogtes naar beneden storten? Op Mauritius komen de natuurliefhebbers ook helemaal aan hun trekken. 

Er zijn verschillende hikes waarmee je de natuur van Mauritius verkent. We zetten de vijf leukste plekken om te hiken op een rij. Trek de wandelschoenen maar aan! 

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

5. Beklim de uitdagende Trois Mamelles Mountain

De Trois Mamelles Mountain vind je aan de westkant van Mauritius, niet ver van Quatre Bornes. De hike op deze berg is vrij kort: de wandeling kost je maar twee uur. Daarentegen is het pad af en toen vrij steil en op sommige stukken moet je echt klimmen en je handen gebruiken. Echt iets voor de ervaren hiker. 

Het startpunt van de hike is bij de rietsuikerplantages aan de voet van de Trois Mamelles Mountain. Dit eerste stuk zou je ook nog met de auto kunnen doen, totdat de weg ophoudt. Daarna begint het echte klimmen. Er is weinig schaduw op de berg; je bent je petje en waterfles enorm dankbaar. Maar als je de top dan eindelijk hebt bereikt, dan kijk je uit over het westen van het eiland met de azuurblauwe zee op de achtergrond. 

4. Doe de Signal Mountain voor het uitzicht

De Signal Mountain-hike is wellicht een van de gemakkelijkste hikes op Mauritius. De berg ligt bij de hoofdstad Port Louis en is enorm populair onder de lokale bevolking. In de ochtend zie je veel Mauritiërs joggen of wandelen bij de Signal Mountain. 

Als je besluit deze hike te doen, begin dan bij de parkeerplaats van de berg en loop rustig omhoog. Tijdens je wandeling zie je voornamelijk wat droge struiken en acacia’s. Je doet deze hike niet zozeer voor de klim, maar voor het uitzicht dat je te wachten staat. Vanaf Signal Mountain kijk je namelijk uit over Port Louis en de haven. Een leuke plek om vlakbij de stad toch even de natuur in de te duiken. 

3. Hike en tem de Lion Mountain!

De Lion Mountain ligt vlakbij het plaatsje Vieux Grand Port in het zuidoosten van Mauritius. Volgens de Mauritiërs lijkt de berg op een sfinx, dus noemen ze de berg de leeuwenberg. De hike op deze berg is niet heel moeilijk, maar er zijn wel een paar uitdagende stukken waar je echt moet klimmen. 

De route begint op de begraafplaats van de kerk in het dorpje en leidt je door de rietsuikervelden verder de berg op. Tijdens de wandeling heb je kans om de zeldzame Mauritiaanse torenvalk tegen te komen. Een valk die je ook echt alleen op Mauritius tegenkomt. Hij neemt je mee naar een uitzicht over de zuidkant van Mauritius. 

2. Ontdek de geschiedenis van de Le Morne Brabant

De Le Morne Brabant is een berg in het zuidwesten van Mauritius en heeft een beladen geschiedenis. In de tijd van de slavernij op het eiland gingen veel slaven naar de top om naar beneden te springen... Hun omstandigheden op de plantages waren zo mensonterend, dat veel slaven geen andere uitweg zagen dan zelfmoord. 

Mede door deze geschiedenis is de Le Morne Brabant een van de bekendste plekken op Mauritius om te hiken. Tijdens je wandeling hoor je het geruis van de bomen en kom je af en toe vogels tegen, zoals de roze duif en de echoparkiet. Op de top van de berg heb je een uitzicht over een groot deel van de westkust. 

1. Dompel onder in de natuur van de Black River Gorges

De Black River Gorges is het grootste natuurpark op Mauritius. Hier loop je door dichtbegroeide bossen naar de Mare Aux Joncs-waterval terwijl het gezang van exotische vogels op de achtergrond speelt.

Hoewel er verschillende routes door het park lopen, raden we de Mare Aux Joncs-route naar de waterval aan. Deze hike begint bij de Black River Entrance Point en begeleidt je door het dichte bos van het natuurpark. De route is zo’n twee uur lang en goed te doen voor beginnende hikers. Het hoogtepunt van de hike is de waterval waar je kan picknicken of zwemmen.

Foto: Kikibelux, Balou46, Carrotmadman6, Mark Rasdall, Rod Waddington

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors