Tip: Bij deze tempel in Mauritius ben je letterlijk dichterbij de goden

Tip: Bij deze tempel in Mauritius ben je letterlijk dichterbij de goden

door Maurice Kosterink

“Eenmaal boven vergeef je Velamurugan dat hij zijn tempel juist hier bouwde in 1907.”

Ik slik. Was dit nou echt zo’n goed idee? Het zweet druipt al van mijn voorhoofd af, terwijl ik nog geen stap heb gezet. Enkele seconden lang staar ik naar de honderden intimiderende traptreden voor mijn neus. Voorzichtig zet ik toch maar de eerste stap en langzaamaan beklim ik de trap die naar een kleurrijke tempel leidt. Iedereen die met mij de trap beklimt, zal me wel uitlachen. “Deze blanke toerist kan niet eens traplopen!”

Hijgend bereik ik de top. Ik kijk omhoog en op slag verdwijnen mijn doemgedachten van net. Een explosie van kleur komt namelijk op mij af. De Sri Siva Subramanya-tempel is niet heel groot, maar de muren zijn knalgeel met roze pilaren. Beelden van goden uit het hindoeïsme dansen op het dak. Ik loop rondom de tempel en zie dat elk stukje van de tempel is versierd met bloemen of goden. Elke millimeter is beschilderd met felle kleuren.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 195 reizen naar Zuid-Afrika

Op een bord lees ik meer over de geschiedenis van de tempel. In 1907 bouwde Velamurugan, een Indiase immigrant, deze tempel op de Corpse-de-Gardeberg. Nogmaals loop ik rond en dit keer stuit ik op een panoramisch uitzicht op Quatre Bornes. Ik kijk naar de kleine huisjes en de grote berg. Nu snap ik dat Velamurugan hier zijn tempel bouwde.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors