Tip: Op Mauritius zwem je onder een natuurspektakel

Tip: Op Mauritius zwem je onder een natuurspektakel

door Maurice Kosterink

“Na een lange hike is zwemmen bij de Tamarind Falls het beste cadeautje.”

Een petje op mijn hoofd, een rugtas met mijn zwembroek erin en grote wandelschoenen. Ik ben er klaar voor! Glimlachend schud ik de gids de hand. Ik stond al een paar minuten helemaal voorbereid bij de ontmoetingsplek. Hij roept de hele groep bij elkaar en vertelt een heleboel informatie over de plek waar we zometeen naartoe gaan hiken. “De mooiste waterval van Mauritius,” hoor ik hem zeggen. Mooi, want daar ben ik voor gekomen. 

Met de gids voorop, hiken we naar de Tamarind Falls. We lopen eerst door een stuk groen bos, waar het pad soms verdwijnt onder de bladeren op de grond. Na ongeveer veertig minuten komen we aan bij een kloof. Met het geruis van de watervallen op de achtergrond, zakken we voorzichtig de kloof in. De gids wijst ons op losliggende stenen en helpt ons naar beneden te klauteren. Bij ongeveer de vijfde waterval stopt de gids. Hij draait zich om en kijkt ons aan. Met een brede lach zegt hij: “Trek je zwembroek aan, we gaan zwemmen.’’ 

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Eerst kijk ik naar het water dat over de rotsen lijkt te hobbelen. De bomen en planten overwoekeren de bruine rotsen van de kloof met het water als scheidingslijn. Snel trek ik ook m’n zwembroek aan en duik ik het koele water in. Door het geruis van de waterval en alle groene bomen en planten weet ik het zeker. Ik kan me geen mooiere waterval op Mauritius voorstellen.

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors