Overnacht in dit schitterende wildpark vlakbij het Krugerpark

Overnacht in dit schitterende wildpark vlakbij het Krugerpark

door Charlotte de Vries

“Tegen het einde van mijn reis raakte het geld op en waren alle budgetaccommodaties in het Krugerpark volgeboekt. Per toeval kwam ik uit bij dit fantastische plekje...”

Wat baalde ik! Ik had me er enorm op verheugd. Overnachten in het Krugerpark leek me een droom. Wakker worden van leeuwengebrul en je lunch per ongeluk weggeven aan een aap... Maar toen ik eindelijk een safaritent in Lower Sabie wilde boeken, zat alles vol. En alle andere budgetaccommodaties in het Krugerpark ook.

Uiteindelijk ging ik voor een hostel in het Marloth Park. Ik had geen flauw idee wat ik kon verwachten. Maar een andere optie leek ik niet te hebben.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Vanaf St. Lucia maakte ik de rit ernaartoe. Die had ongeveer zes uur moeten duren. Ik raakte natuurlijk drie keer verdwaald en kwam, tegen alle veiligheidsadviezen in, diep in de nacht aan bij de hekken van het Marloth Park. ‘Welcome!’ van een vrolijkgestemde man en ik reed stapvoets verder.

Plotseling lichtten tientallen ogen op door mijn koplampen. Wilde zwijnen, zebra’s, een giraffe... Dít had ik niet zien aankomen! En de volgende ochtend werd ik misschien niet wakker door leeuwengebrul, maar wel met een paar zebra- en kudufamilies in ‘mijn’ tuin. Ik heb een paar jaar later nog eens in het Krugerpark overnacht, maar ik vond het Marloth Park een grotere aanrader. Doen!

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors