Deze pinguïnbaai is rustiger én mooier dan Boulders Beach

Deze pinguïnbaai is rustiger én mooier dan Boulders Beach

door Charlotte de Vries

“Het uitzicht is fenomenaal én er is bijna geen toerist te bekennen op dit pinguïnstrand tussen Hermanus en Kaapstad.”

Tijdens mijn reis van Johannesburg naar Kaapstad stuitte ik geheel toevallig op Betty’s Bay. Langs de kant van de weg zag ik een bordje met een afbeelding van een pinguïn en een pijltje richting de zee. Die móest ik volgen! En binnen een paar minuten stonden mijn reismaatje en ik op een compleet verlaten strand, voor een helderblauwe baai en enorme bergen. Een uitzicht waar de Tafelberg ‘u’ tegen zegt…

Maar het strand was minder verlaten dan we in eerste instantie dachten. Achter mij hoorde ik opeens wat geschuifel. Ik deed snel een stapje opzij: twee pinguïns moesten erlangs! Rustig waggelden ze verder het rotsachtige strand op. We liepen er zachtjes achteraan en toen we bovenop een kleine rots terechtkwamen, zagen we ineens een honderdtal pinguïns! Fantastisch! Op verschillende borden lazen we meer over het leefgebied en gedrag van de mooie beestjes.

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 212 reizen naar Zuid-Afrika

Toen ik een week later op Boulders Beach in Simon’s Town stond, tussen de selfie-makende toeristen, was ik toch een beetje teleurgesteld. Betty’s Bay is naar mijn mening een véél mooiere en rustigere plek om de pinguïns te spotten.

Fotocredits:  Andreas Jähnisch

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors