In de hippe wijk Maboneng vind je één échte hidden gem

In de hippe wijk Maboneng vind je één échte hidden gem

door Charlotte de Vries

‘The Marabi Club brengt je terug naar andere tijden, toen driftige politieke discussies in illegale bars werden vergezeld door originele jazzklanken.’

De hipstervriendelijke wijk Maboneng wordt bestempeld als de enige plek in Johannesburg waar je zelfs ’s avonds veilig rondloopt. Inmiddels zijn de restaurants, boetiekwinkels en zondagsmarkten dan ook overspoeld door toeristen. Dat maakt Maboneng niet minder leuk of gezellig, in mijn mening. Integendeel: hier ontmoet je andere reizigers. Maar het maakt de zoektocht naar verborgen juweeltjes net wat moeilijker. Tóch heb ik er eentje gevonden.

Op de grens van Maboneng en Doornfontein begeleidt een onopvallende stalen deur je naar een totaal andere wereld. Naar een kelder die het leukste jazzcafé van Johannesburg verstopt. The Marabi Club geeft je met behulp van whisky, sigaren, live jazz en een authentieke sfeer het gevoel alsof je in een illegale bar uit de jaren twintig bent beland. En het eten? Pff. De tapas zijn samengesteld door een bekende Zuid-Afrikaanse chef-kok, Vusi Ndlovu. Alleen al de simpele flamiche bestelde ik twee keer. 

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 214 reizen naar Zuid-Afrika

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors