Zomers kijk je in Kaapstad films in de openlucht

Zomers kijk je in Kaapstad films in de openlucht

door Emma van Kampen

“Met popcorn in je ene en cola in je andere hand, kijk je vanaf een ligstoeltje naar Hollywood-sterren onder een fonkelende sterrenhemel.” 

Ik zit midden in de Kirstenbosch Gardens op een comfortabele leunstoel in het gras. Terwijl ik alvast begin aan mijn popcorn, verschijnt er eindelijk beeld op het grote witte doek. Ik ben in dé openluchtbioscoop van Kaapstad en omstreken. Tussen oktober en april kijk je hier ‘s avonds op diverse locaties échte klassiekers in de buitenlucht. Na de reclame staat de film dan eindelijk op het punt van beginnen. De muziek start in en ik hoor de bekende hit ‘I have a dream’ van Abba door de speakers. Mamma Mia daar gaan we…

Als Donna eindelijk Sophie’s plan in de smiezen heeft gaat het beeld op zwart. In de pauze ga ik op zoek naar wat lekkers. Door de tuin loop ik naar Butler’s Pizza. Ik haal een slice pepperoni met extra kaas en daarna een lokaal biertje bij Stellenbosch Brewing Co. De sfeer is geweldig, ik heb het gevoel alsof ik op een festival ben beland. Iedereen eet, drinkt, lacht en zingt stiekem de liedjes mee. Terwijl ik naar de heldere sterrenhemel tuur, start de film weer, en mijn aandacht dwaalt af naar de sterren op het witte doek. 

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 205 reizen naar Zuid-Afrika

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors