Deze straat in Kaapstad licht helemaal op tijdens de feestdagen

Deze straat in Kaapstad licht helemaal op tijdens de feestdagen

door Emma van Kampen

“Dit lichtfestival verrast je met kraampjes, lekkernijen en muziek. Ik vermaakte me hier uren en vierde met duizenden Zuid-Afrikanen de kerstgedachte.” 

Het begint te schemeren. Ik loop in het centrum van Kaapstad en ben één blok verwijderd van Adderley Street. Op de eerste zondag van december wordt het kerstseizoen hier afgetrapt met het Festival of Lights. Hoewel kerst in Zuid-Afrika niet zo uitbundig wordt gevierd, pakken ze vandaag wél echt uit. Massa’s mensen hebben zich in de lange straat verzameld. Langs de zijkanten staan kraampjes met eten, drinken en kerstspulletjes. Bands treden op en iedereen zingt kersthits als Last Christmas van Wham uit volle borst mee. 

De burgemeester van Kaapstad heeft de eer om alle lampjes te ontsteken. Het straatfeest in Adderley Street, de grootste straat in het centrum, barst los. De lichtborden tonen een deel van de geschiedenis van Kaapstad, het kerstverhaal en er zijn ook lichtborden waar ‘Cape Town’ in blauwe, groene en rode letters op staan. Het lichtjesfeest werd vijftig jaar geleden in het leven geroepen om de lokale bevolking samen te brengen, eenheid te creëren en toeristen te verwelkomen. 

ZELF NAAR Zuid-Afrika?

Bekijk alle 215 reizen naar Zuid-Afrika

Reizen Zuid-Afrika

Specialisten Zuid-Afrika

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Zuid-Afrika?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Zuid-Afrika kenner
Sponsors